سامانه پیامک ما : 3000186556
عضویت / ورود اعضاء
هشدار رئیس شبکه هپاتیت کشور
بودجه پیشگیری از رفتارهای پرخطر در وزارت بهداشت حذف شده است
کد خبر : 13921025161

رئیس شبکه هپاتیت کشور گفت: وزارت بهداشت میلیاردها تومان برای کنترل رفتارهای پرخطر هزینه می‌کرد اما متأسفانه این بودجه حذف شده و خطر انتقال این بیماری‌ها جامعه را تهدید می‌کند.

به گزارش خبرنگار دکتر آنلاین، سید مؤید علویان امروز در نشست خبری کنگره تازه‌های درمان هپاتیت C گفت: هپاتیت C از حدود 23 سال پیش ناشناخته بود و تنها راه انتقال آن از راه خون بود اما از سال 75 که خون‌ها غربالگری شدند راه انتقال آن تغییر کرد.

وی ادامه داد: ویروس هپاتیت C آهسته و با سر و صدای کمی حرکت می‌کند، تب و علامت ندارد و به همین دلیل در مراحل پایانی تشخیص داده می‌شود.

علویان گفت: مهمترین مسئله در مورد این بیماری شناسایی زودتر و شناختن افراد در معرض خطر است، باید جامعه آموزش ببیند و افراد، عوامل انتقال را بشناسند و در نتیجه افراد در معرض خطر آزمایش‌های لازم را بدهند و وظیفه شبکه هپاتیت نیز بیماریابی فعال است.

رئیس شبکه هپاتیت کشور افزود: وضعیت هپاتیت C در کشور به گونه‌ای است که شیوع آن در جمعیت عادی زیر نیم درصد است یعنی از هر 200 ایرانی حداکثر یک نفر مبتلا به هپاتیت C است.

وی گفت: شیوع این بیماری نسبت به ایران در کشورهای منطقه بالاتر است به طوری که در پاکستان 5 درصد، کشورهای حاشیه خلیج فارس بیش از 3 درصد و در آذربایجان بیش از 5 درصد است.

وی با اشاره به اینکه هپاتیت C در جمعیت بیماران خاص و معتادان تزریقی وجود دارد، گفت: در بیماران نیازمند به دیالیز کشور این بیماری زیر 3 درصد شده در حالی که 10 سال پیش 13 درصد بود، در بیماران هموفیلی از 40 درصد به 20 درصد کاهش یافته و در تالاسمی ها از حدود 20 تا 30 درصد اکنون به کمتر از 10 درصد رسیده است.

علویان با اشاره به اینکه بین 60 تا 80 درصد بیماری هپاتیت C قابل ریشه‌کن شدن و غیرقابل برگشت است، گفت: آنچه جامعه جوان ما را تهدید می‌کند بحث اعتیاد است و شایع‌ترین راه بروز و ابتلا به هپاتیت C در حال حاضر اعتیاد تزریقی است.

رئیس شبکه هپاتیت کشور گفت: با برنامه کاهش آسیب،دادن سرنگ به معتاد، دادن متادون به جای مواد مخدر تزریقی و دادن کاندوم به افراد پرخطر در سال‌های اخیر باعث بروز کمتر این بیماری در معتادان تزریقی شده است اما هنوز 20 تا 30 درصد معتادان تزریقی هپاتیت C دارند.

وی تصریح کرد: درمان این بیماری در معتادان تزریقی با سایر گروه‌ها متفاوت است، معتادان معمولاً افراد بی سرپرست و بد سرپرست هستند و دسترسی ضعیفی به خدمات درمانی دارند بنابراین از مهمترین وظایف امروز کمک به فرهنگ حمایت از معتاد، پشتیبانی به جای تنبیه، زدن، کشتن و به دریا ریختن آنها است.

وی ادامه داد: آمار معتادان تزریقی که به هپاتیت C مبتلا هستند در کشور در مقایسه با کشورهای منطقه به نظر می‌رسد کمتر باشد هرچند که کشورهای منطقه در این باره آمار دقیقی ارائه نمی‌دهند.

علویان با اشاره به سیاستهای افزایش جمعیت در کشور گفت: بنده نه طرفدار کاهش جمعیت هستم نه افزایش آن اما آنچه که مهم است این است که بودجه‌هایی که قبلاً در زمینه بهداشت باروری و کنترل جمعیت و مشاوره هزینه می‌شد و میلیاردها تومان وزارت بهداشت برای خرید کاندوم، ابزار پیشگیری و آموزش هزینه می‌کرد که اکنون قطع شده است.

رئیس شبکه هپاتیت کشور ادامه داد: تمام این بودجه‌هایی که برای وسایل پیشگیری هزینه می‌شد برای کنترل جمعیت نبود بلکه برای کنترل رفتارهای پرخطر در جامعه بوده است.

علویان افزود: اکنون که بودجه‌ ابزار پیشگیری از رفتارهای پر خطر قطع شده، خطر انتقال این بیماری‌ها جامعه را تهدید می‌کند.

وی گفت: با حذف بودجه پیشگیری و بودجه ابزارهایی مانند کاندوم به بخشی از جمعیت آسیب می‌زنیم که ربطی به سیاستهای جمعیتی ندارد نگران بیماری‌های منتقله از راه رفتارهای پر خطر هستیم.

علویان گفت: اکنون به حذف ارائه یکسری خدمات برای کنترل جمعیت انتقاد وارد است چرا که هدف این خدمات کنترل بیماری‌های ناشی از رفتارهای پرخطر بوده است. رفتارهای پر خطر با نصیحت حل نمی‌شود بلکه باید با آموزش و ایجاد امکانات کنترل شود.

علویان در بخش دیگری از سخنان خود در مورد روش‌های جدید درمان هپاتیت C گفت: زمانی میزان پاسخگویی به درمان هپاتیت C کمتر از 20 درصد بود و فقط درمان با روش دادن اینترفرون بود اما اکنون میزان پاسخگویی به درمان 70 درصد شده و در آینده نیز با داروهای جدید 90 درصد می‌شود.

وی افزود: در حال حاضر اکثر داروها و درمان این بیماری در کشور وجود دارد و خط اول درمان که استانداردها است توسط وزارت بهداشت ارائه می‌شود اما در مقابل خطوط درمان دیگری برای افراد مقاوم به درمان وجود دارد که هزینه بالایی را تامین می‌کند.

رئیس شبکه هپاتیت کشور گفت: طبق برنامه پیش‌بینی شده هدف شبکه هپاتیت کاهش 50 درصدی بار بیماری در معتادان تزریقی به صفر رساندن بیماری هپاتیت C در بیماران خاص و عدم افزایش این بیماری در جمعیت کشور است.

علویان در مورد پوشش بیمه‌ای خدمات درمانی هپاتیت C گفت: در خط اول درمان همه بیمه‌ها پوشش مناسب دارند و بین 50 تا 60 درصد پاسخگو هستند اما در موارد بیماری عود کننده و مقاوم به درمان هزینه‌ها افزایش یافته و پوشش بیمه‌ها کم می‌شود.

وی افزود: انتظار می‌رود که حمایت‌های بیمه‌ها افزایش یابد این در حالی است که هزینه شمارش ویروس در یک فرد بیش از 300 هزار تومان هزینه دارد.

وی از برگزاری کنگره درمان روش‌های جدید هپاتیت C در سوم بهمن خبر داد و گفت: در این گردهمایی آخرین دستورالعمل درمان هپاتیت C ارائه می‌شود که آخرین دستورالعمل به سال 2011 بر می‌گردد با این پروتکل درمانی بیماران احساس امنیت خواهند کرد و در تمام کشور تحت درمان یکسان قرار می‌گیرند.

حیدر شرفی، دبیر اجرایی این کنگره نیز گفت: تدوین جدیدترین دستورالعمل روش‌های درمان هپاتیت C در این کنگره ارائه می‌شود که با حضور 200 اساتید و محقق فعال خواهد بود.

وی افزود: در این کنگره 4 پنل سخنرانی در موضوع بار بیماری، تشخیص ژنتیکی، درمان و تازه‌های هپاتیت C و درمان در بیماران خاص است.

در این کنگره نقش ژنتیک و تشخیص مولکولی بررسی می‌شود تا پاسخگویی درمان بیماران را افزایش دهد. در این کنگره دستورالعملی طراحی می‌شود که متناسب با وضعیت کشور این بیماری تشخیص و درمان شود و بار بیماری کاهش یابد.

وی گفت: در سال‌های اخیر درمان هپاتیت C دچار تحول شده و داروهای جدیدی که در دنیا عرضه شده در این همایش معرفی می‌شود تا در آینده بتوان از آنها در کشور استفاده کرد.

انتهای پیام/

تاریخ درج: 25 / 10 / 1392
تعداد بازدید: 1909
تگ ها : هپاتیت    پیشگیری    هپاتیت C    آموزش جامعه    انتقال بیماری      
لینک مستقیم: http://www.doctor-online.ir/news/id,52/news.html
تبلیغات