رئیس سازمان تدارکات پزشکی هلالاحمر گفت: ۳ میلیون دوز واکسن فلج اطفال اکنون وارد گمرک شده و آماده ترخیص است و در اختیار شبکههای بهداشتی قرار خواهد گرفت.

به گزارش خبرنگار دکتر آنلاین، حسامالدین مدنی بعدازظهر امروز در نخستین نشست رسانهای خود با خبرنگاران گفت: با توجه به شرایط تحریم و کمبودهای دارویی طی یکی دو سال اخیر هلالاحمر به عنوان کمککار وزارت بهداشت به دنبال تأمین کمبود داروها بود و اکنون به گونهای پیش رفتهایم که داروهای ضروری و حیاتی در داروخانههای هلالاحمر و داروخانههای مهم کشور وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه به دلیل وجود زیرساختها و پتانسیلهای هلالاحمر باید با مشارکت بخش تحقیقاتی به سمت تولید داروهای مورد نیاز کشور و واکسنها پیش برویم، افزود: در عین حال گرایشهای کلی دنیا به سمت استفاده از گیاهان دارویی است. تا حدی که برخی کشورهای اروپایی مانند آلمان 45 تا 60 درصد داروهایشان با منشأ گیاهی است و ما باید از ظرفیت موجود در هلالاحمر و کارخانه تولید عصارههای گیاهی استفاده کرده تا هم گیاهان دارویی و هم داروهای گیاهی را داشته باشیم.
وی در پاسخ به آخرین وضعیت ورود واکسن فلج اطفال گفت: 3 میلیون دز واکسن فلج اطفال اکنون به گمرک رسیده که قرار است در اختیار شبکه بهداشت و درمان کشور قرار گیرد.
رئیس سازمان تدارکات پزشکی هلالاحمر در مورد تأمین واکسن آنفلوانزا و کمبود احتمالی آن نیز گفت: از آنجا که اوج مصرف استفاده از این واکسن از شهریور تا آذر است اکنون کمبودی در این زمینه وجود ندارد.
مدنی بر این نکته تأکید کرد که سیاست کاری من به گونهای است که تا کاری تمام نشده باشد و وارد بازار نشود نباید آن را به مردم اعلام کرد چرا که در برخی موارد ممکن است امیدواری کاذبی ایجاد شود.
وی در مورد قیمتهای متفاوت برخی داروهای تک نسخهای در داروخانهها و ارائه یک دارو با چند قیمت گفت: دارو از منابع مختلف تأمین میشود و وزارت بهداشت برای آنکه کمبودی به وجود نیاید از شرکتهای مختلف برای واردات درخواست میکند و افزایش قیمتها مربوط به هلالاحمر نیست چرا که در یک مقطعی یک شرکتی با یک قیمت دارو را وارد میکند و شرکتی دیگر با قیمتی متفاوت.
رئیس سازمان تدارکات پزشکی هلالاحمر در مورد استنت قلبی که رؤسای قبلی هلالاحمر از تولید آن خبر داده بودند نیز گفت: تولید استنتهای قلبی شرایط پیچیدهای دارد و این گونه نیست که در عرض 6 ماه بتوان یک استنت قلبی تولید کرد.
وی گفت: در عین حال حتی اگر یک محصول کپی هم باشد باید طی یکی دو سال بر روی برخی افراد آزمایش شده تا نتیجه خود را نشان دهد. وضعیت دستگاه اکسیژناتور نیز به همین شکل است چرا که برخی موارد یک تولید مراحلی را طی میکند اما به نتیجه مطلوب نمیرسد و مجبوریم برخی مراحل را دوباره طی کنیم.
وی در مورد ثبت داروهای ایرانی در کشورهای دیگر نیز گفت: ثبت داروهای ایرانی در کشورهای دیگر کار سختی است چرا که این داروها معمولاً جزو پتنت هستند که ما جزو آن نیستیم و فقط میتوانیم دارو را در ایران تولید کنیم. در عین حال کشورها برای ثبت دارو مقررات خاصی دارند که یک تا دو سال زمان میبرد.
مدنی در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس در مورد اینکه شنیده میشود وزارت بهداشت تأمین تمام واکسنهای مورد نیاز خود را برعهده هلالاحمر گذاشته است، گفت: توافقات شفاهی در این زمینه صورت گرفته ولی ریز نحوه اجرای آن هنوز مکتوب نشده است ولی قرار است سازمان تدارکات پزشکی هلالاحمر در کنار وزارت بهداشت تمام واکسنهای مورد نیاز را تأمین کند.
رئیس سازمان تدارکات پزشکی هلالاحمر در بخش دیگری از این نشست گفت: به دنبال برنامهریزی هستیم تا داروهای تک نسخهای زودتر و با قیمت ارزانتر به دست مردم برسد.
در ادامه این نشست اشکان احسانی، مدیرعامل شرکت بازرگانی تدارکات هلالاحمر گفت: بزرگترین دغدغه ما گذر از بحران دارویی و تأمین کمبودهای دارویی است. از طرفی داروهای نوینی در دنیا به سرعت وارد بازار میشود که ورود این داروها به کشور ارزبری بالایی دارد.
احسانی تصریح کرد: بنا به تأیید پزشکان برخی داروهای مورد نیاز بیماران صعبالعلاج که جزو داروهای نوین هستند هنوز در فهرست دارویی کشور نیست و تمام تلاشمان این است که بتوانیم به طور رسمی از طریق هلالاحمر این داروها را وارد کنیم.
انتهای پیام/