ماه محرم، ماه مناسبی برای نذری دادن است اما در صورت عدم رعایت ضوابط بهداشتی از جمله بهداشت فردی، محیطی و مواد غذایی در اماکن و مراسم عمومی با بیماری های عفونی و مسمومیتهای گسترده مواجه خواهیم شد.

به گزارش خبرنگار
The requested URL was not found on this server. Additionally, a 404 Not Found
error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.Not Found
رعایت نکردن بهداشت و بروز بیماریهای عفونی و مسمومیت
وی با بیان اینکه همواره شاهد هستیم همزمان با برگزاری مراسم عزاداری سالار شهیدان عالم در مساجد و تکایا، توزیع نذورات و غذا توسط مردم انجام میشود، تاکید کرد: این کار باید با رعایت مسائل بهداشتی پخت و نگهداری غذا صورت گیرد.
به گفته وی اگر از این مساله غفلت شود، شاهد بروز بیماریهای مرتبط با غذا به ویژه بیماریهای عفونی رودهای در مکانهایی که به صورت دسته جمعی غذا تهیه و توزیع میشود، خواهیم بود.
رویگری افزود: همچنین درصورت عدم رعایت ضوابط بهداشتی از جمله بهداشت فردی، محیطی و مواد غذایی در این اماکن و مراسم عمومی با مسمومیتهای گسترده مواجه خواهیم شد.
این کارشناس بهداشت محیط یادآور شد: در این میان نباید رعایت ضوابط بهداشت فردی، محیطی و مواد غذایی فراموش شود.
اطلاع مردم از موازین بهداشتی، برای پیشگیری از به خطر افتادن سلامت عموم ضروری است The requested URL was not found on this server. Additionally, a 404 Not Found
error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
وی آگاهی دادن به مردم را در رابطه با رعایت بهداشت غذاهای نذری لازم دانست و اظهار کرد: افراد علاوه بر بهرهمندی از اجر معنوی تهیه و توزیع نذرها، باید مراقب باشند
Not Found
رویگری بمنظور پیشگیری از بروز و شیوع هر گونه بیماری مرتبط با آب و غذا و حفظ و ارتقاء سلامت جامعه به نکات ضروری جهت رعایت بهداشت در تهیه و توزیع غذاهای نذری پرداخت و بیان داشت: کلیه افرادی که قصد توزیع نذورات را دارند، باید با هماهنگی مسؤولین و هیئتهای امنای مساجد و تکایا نسبت به دریافت مجوز بهداشتی از مراکز بهداشت اقدام کنند.
وی بر ضرورت سالم و بهداشتی بودن مواد غذایی اولیه در پخت غذا تاکید کرد و گفت: باید از مواد غذایی و فرآوردههای دامی با کشتار مجاز بستهبندی که مورد تایید وزارت بهداشت است، استفاده شود.
پخش خونابه در سطح معابر بیماریزاست
وی هنگام ذبح احشام در جلوی دستههای عزاداری و یا در محل تکایا و مساجد را در صورت هماهنگی سازمان دامپزشکی و در شرایط بهداشتی به نحوی که خونابه پخش نشود، بلامانع ذکر کرد و افزود: پخش خونابه در سطح معابر بیماریزاست.
این کارشناس بهداشت محیط یادآور شد: فراموش نشود که از نمکهای بستهبندی یددار تصفیه شده که دارای مجوز بهداشتی است، در تهیه و پخت غذا استفاده شود.
از نگهداری مواد غذایی پخته در دمای محیط به مدت طولانی خودداری شود
وی با اظهار اینکه از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به مدت طولانی (حداکثر دو ساعت) خودداری شود، افزود: در صورت الزام به نگهداری بیشتر از دو ساعت باید مواد غذایی پخته شده در دمای زیر 4 درجه و یا بالای 60 درجه سانتیگراد بماند.
وی در صورت توزیع سبزی و سالاد، شستشوی بهداشتی، ضدعفونی و اطمینان از عدم آلودگی انگلی و میکروبی را در آنها ضروری دانست و بیان داشت: به شستشو و گندزدایی چهارمرحلهای سبزیجات که شامل شستشو با آب برای جداسازی گل و لای آن، انگلزدایی با مایع ظرفشویی، گندزدایی با محلول ضدعفونیکننده و در نهایت شستشوی نهایی با آب است، اقدام شود.
رویگری با بیان اینکه از استفاده از سس در سالاد به خاطر سریع فاسد شدن آن خودداری شود، افزود: در صورت اصرا به این کار بهتر است بستههای کوچک سس به صورت جداگانه در اختیار عزاداران قرار گیرد.
برای پیشگیری از انتقال بیماری، از راه رفتن روی سفرهها خودداری شود
وی با اشاره به عادت اشتباه برخی از توزیعکنندگان غذا که در هنگام ارائه نذری پا بر سفره میگذارند، تاکید کرد: از راه رفتن بر روی سفرهها خودداری شود.
وی عنوان کرد: استفاده مشترک از وسایلی مثل چادر نماز، حوله و غیره به دلیل احتمال انتقال بیماریهای پوستی خودداری شود.
برای توزیع چای و مواد غذایی گرم، حتما از ظروف گیاهی استفاده شود
این کارشناس بهداشت محیط شستشو و گندزدایی مستمر ظروف چند بار مصرف که برای توزیع آب، چای و مواد غذایی استفاده میشود، را لازم دانست و افزود: در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف برای توزیع چای و مواد غذایی گرم، ظروف گیاهی به کار رود.
وی با اظهار اینکه بهتر است برای توزیع آب یا شربت در مراسم با لیوان یکبار مصرف صورت گیرد، تاکید کرد: از فرو بردن لیوان و پارچ به داخل ظروفی که آب و شربت داخل آن است، جلوگیری شود.
وی ضمن ضرورت نصب تابلوهای ممنوعیت استعمال دخانیات در مراسمها، اظهار کرد: از استعمال مواد دخانی در محلهای مسقف جلوگیری شود.
نصب وسایل اطفاء حریق به منظور جلوگیری از آتشسوزی الزامی است
رویگری با بیان اینکه تهیه و نصب وسایل اطفاء حریق به منظور کنترل و جلوگیری از آتشسوزیهای احتمالی الزامی است، افزود: ایمنی مراکز فوق از نظر پرتگاههای موجود، راهپلهها و نردهها و سیمکشی برق و غیره رعایت شده و قبل از شروع مراسم، کنترل لازم توسط افراد متخصص صورت پذیرد.
وی گفت: ضمن رعایت نظافت، شستشو و گندزدایی مستمر سرویسهای بهداشتی نسبت به نصب سیستم لولهکشی مایع دستشویی اقدام شود.