سامانه پیامک ما : 3000186556
عضویت / ورود اعضاء
هفته پیشگیری از مسمومیت از داروها
شایع‌ترین علت مسمومیت خوراکی ناشی از مصرف دارو است
کد خبر : 139381285

شایع‌ترین علت مسمومیت خوراکی در کشور ناشی از مصرف دارو است. بنابراین داروها باید مطابق با توصیه پزشک یا داروساز و نه بیشتر از آن مصرف شوند چرا که با مصرف چند برابر مقادیر درمانی داروها به طور خودسرانه، نه تنها روند درمان شما سریع‌تر نمی‌شود بلکه دچار عوارض سوء و یا مسمومیت با داروها خواهید شد.

به گزارش خبرنگار 404 Not Found

Not Found

The requested URL was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

target="_blank">دکترآنلاین
، دکتر مهنوش بنی‌طالبی، کارشناس واحد اطلاع‌رسانی معاونت غذا و دارو اصفهان با اشاره به هفته پیشگیری از مسمومیت‌ها که از اول آبان شروع می‌شود، عنوان کرد: شایع‌ترین علت مسمومیت خوراکی در کشور ناشی از مصرف دارو است.

مصرف مقادیر بالای برخی از داروها کشنده است
وی مصرف مقادیر بالای برخی از داروهای به ظاهر کم خطر، را برای فرد بخصوص کودکان و افراد مسن کشنده دانست و تاکید کرد: داروها باید مطابق با توصیه پزشک یا داروساز و نه بیشتر از آن مصرف شوند چرا که با مصرف چند برابر مقادیر درمانی داروها به طور خودسرانه، نه تنها روند درمان شما سریع‌تر نمی‌شود بلکه دچار عوارض سوء و یا مسمومیت با داروها خواهید شد.
به گفته این کارشناس واحد اطلاع‌رسانی معاونت غذا و دارو اصفهان، بروز مسمومیت توسط برخی از داروها هر چند ممکن است منجر به مرگ نشود ولی مقادیر بالای این داروها می‌توانند منجر به صدمات کبد و کلیه فرد مسموم شود.

استفاده خودسرانه و بیش از حد داروی استامینوفن باعث آسیب به کبد می‌شود
 وی با بیان اینکه مصرف خودسرانه داروی استامینوفن جهت درمان درد و تب بیش از مقادیر درمانی، منجر به صدمات کبدی خواهد شد، اظهار کرد: دسترسی آسان به دارو در منازل و عدم نگهداری صحیح آن‌ها، همراه با افزایش تعداد بیماران افسرده و آگاهی عامه مردم از قابلیت کشندگی برخی داروها، متأسفانه جامعه را نسبت به مسمومیت‌های ناشی از داروها خصوصاً شکل تعمدی آن آسیب‌پذیرتر کرده است.

داروی بیماران سابقه‌دار خودکشی را دور از دسترس قرار دهید
بنی‌طلبی تاکید کرد: بهتر است داروهای بیمار افسرده و یا بیمارانی که تعادل رفتاری ندارند و یا افرادی که سابقه اقدام به خودکشی دارند را دور از دسترس قرار دهید و مراقبت دقیقی در خصوص میزان داروی مصرفی به عمل آورید.
وی بیان داشت: مصرف مقادیر بالای بسیاری از داروها در اقدام به خودکشی، ممکن است در ابتدا علامت و نشانه خاصی نداشته باشد ولی وضعیت فرد مسموم به طور ناگهانی وخیم شود.

بر مصرف داروی افراد مسن خانواده نظارت داشته باشید
وی با اشاره به اینکه بر مصرف داروی افراد مسن خانواده نظارت داشته باشید، ادامه داد: چرا که آنها به دلایلی همچون تشابه ظاهری شکل داروها، ابتلا به فراموشی، عدم اطلاع از نام داروها، بیسوادی یا کم سوادی و یا خوانا نبودن مقادیر مصرفی داروی مندرج روی جعبه دارویی
ممکن است داروی خود را به اشتباه یا به طور تکراری مصرف کنند.
به گفته این کارشناس واحد اطلاع‌رسانی دارویی بهترین کار برای پیشگیری از خوردن دوز تکراری دارو، یادداشت کردن دفعات مصرف دارو و یا قرار دادن قرص‌ها در داخل جعبه‌های مخصوص تقسیم‌بندی شده بر حسب صبح، ظهر و شب است.

داروها را دور از دید و دسترس کودکان قرار دهید
وی عنوان کرد: داروها را دور از دید و دسترس کودکان و در ارتفاع بالا و در کمد مجهز به قفل نگهداری کنید و در هنگام بیماری کودک مراقب باشید تا دوز تکراری دارو به او ندهید.
وی گفت: داروهای خود را مقابل چشم کودکان نخورید، چرا که کودکان از رفتار بزرگسالان تقلید می‌کنند و ممکن است دور از چشم والدین داروها را به دهان ببرند.

زمان خوراندن دارو به کودکان آن را شکلات یا آبنبات عنوان نکنید
بنی‌طالبی اظهار کرد: اگر به کودک خود دارو می‌دهید به او تفهیم کنید که این دارو است و از کلماتی مثل آبنبات، شکلات و یا خوراکی استفاده نکنید.
وی با بیان اینکه برای کاهش تب در کودکان، داروی استامینوفن را براساس وزن و سن کودک و با مشورت پزشک و داروساز به کودک بدهید، افزود: مقادیر بیش از حد درمانی استامینوفن می‌تواند ایجاد مسمومیت نماید.

انتقال فرد مسموم به همراه داروهای مصرفی به بیمارستان ضروری است
وی در خصوص طرز برخورد با فرد مسموم بیان داشت: در برخورد با فرد مسموم غیر هوشیاری که در کنارش بسته‌های داروی خورده شده وجود دارد ضمن حفظ خونسردی خود و عدم القاء استفراغ در این فرد، بسته‌های دارویی را همراه بیمار به بیمارستان ببرید.
 این کارشناس واحد اطلاع‌رسانی دارویی عنوان کرد: در مسمومیت‌های تعمدی با دارو، بهتر است در صورت هوشیاری فرد مسموم، نام دارو و یا داروهای مصرفی و تعداد هریک از آن‌ها را از وی بپرسید و به کادر درمانی اطلاع دهید.
وی یادآور شد: در اغلب مسمومیت‌های اتفاقی و یا تعمدی با داروها، برای اطلاع از نحوه انجام اقدامات اولیه، هرچه سریع‌تر با شماره تلفن مرکز اطلاع‌رسانی داروها و سموم 1490 و یا اورژانس 115 تماس بگیرید.

 

تاریخ درج: 1 / 8 / 1393
تعداد بازدید: 2129
تگ ها : مسموم    دارو    مسمومیت دارویی    کبد    کلیه    دکتر مهنوش بنی طالبی    دکترآنلاین      
لینک مستقیم: http://www.doctor-online.ir/news/id,176/news.html
نظر شما




CAPTCHA

تبلیغات