سامانه پیامک ما : 3000186556
عضویت / ورود اعضاء
هفته جهانی سلامت روان/ 24 تا 30 مهر
دعا و یاد خدا تضمین کننده‌ سلامت روان است
کد خبر : 1393728284

معنویت به انسان در مواجهه به سختی‌ها کمک می‌کند و دعا و یاد خدا موجب پیشرفت روح و تضمین‌کننده‌ای برای سلامت روان و تحمل سختی‌ها محسوب می‌شود.

به گزارش خبرنگار 404 Not Found

Not Found

The requested URL was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

target="_blank">دکترآنلاین
، دکتر کتایون رحمتی، پزشک مرکز بهداشت شماره دو اصفهان با اشاره به هفته جهانی سلامت روان که از 24 تا 30 مهر تعیین شده است، عنوان کرد: در قرآن آمده است: "آگاه باشید که تنها یاد خدا، آرام‌بخش دل‌هاست"
وی با بیان اینکه سلامت روان یعنی فرد بتواند عملكرد موفق و عالی از نظر تفكر، خلق و خو و رفتار داشته باشد، بیان داشت: سلامت روان بدین معنی است که فعالیت‌‌های مفیدی در جامعه داشته باشد، روابط مثبت با دیگران برقرار كند، با مشكلات و استرس‌ها و ناملایمات زندگی كنار آید و توانایی كمك به دیگران را نیز داشته باشد.

ارتباطات رایانه‌ای و کمبود ارتباطات انسان را در برابر فشارهای روحی آسیب‌پذیر می‌کند
به گفته این پزشک بهداشت، زندگی در عصر ارتباطات رایانه‌ای و کمبود ارتباطات و عواطف، انسان را در برابر فشارهای روحی و روانی آسیب‌پذیر می‌کند اما وصل شدن به یک قدرت نامتناهی می‌تواند امید و باور را در افراد تقویت کند و در بهبودی و سلامت بیماران موثر باشد.
وی عنوان کرد: محمد غزالي در كتاب احيا مي‌نويسد: هر عضوي از بدن ما وظيفه‌اي دارد كه وقتي آن را خوب انجام ندهد يعني بيمار شده است.

دعا تاثیر مثبتی بر سلامت انسان و بهبود زودتر بيماري‌ها دارد
رحمتی با اشاره به اینکه وظيفه روح يا قلب معنوي شناخت خالق و ارتباط با اوست، خاطرنشان کرد: بسياري از تحقيقات نشان می‌دهند: دعا كردن مي‌توانند بر احساس سلامت انسان و بهبود زودتر بيماري‌ها تاثير مثبت داشته باشند.
به گفته وی معنويت باعث مي‌شود كه انسان احساس بهتري داشته باشد ودر نتيجه قدرت بيشتري براي مقابله با بيماري‌ها به دست خواهد آورد.

يك‌ سوم از بيماري‌هاي جسمي از عوامل روحي ناشي مي‌شوند
وی اظهار کرد: گفته مي‌شود كه يك‌ سوم از بيماري‌هاي جسمي از عوامل روحي ناشي مي‌شوند، بنابراين ارتباط بين اعتقادات ديني و حالات روحي بدان معناست كه اعتقاد ديني نقش مهمي در ابتلا به بيماري يا تندرستي دارد.

ايمان واقعي به لقاء پروردگار مانع از نااميدي و افسردگي می‌شود
پزشک بهداشت با تاکید بر اینکه يكي از عوامل موثر در ايجاد سلامت روان و شادي و اميد در زندگي، از همين اعتقاد ديني سرچشمه مي‌گيرد، خاطرنشان کرد: كساني كه ايمان واقعي به لقاء پروردگار و بازگشت به سوي او دارند، هرگز دچار پوچي و نااميدي و افسردگي روحي نخواهند شد.

اعتقاد به مسائل معنوي و باورهاي ديني بايد در عمق جان انسان باشد
وی با اظهار اینکه دين و معنويت مي‌تواند به ارتقاي بهداشت رواني كمك كند، افزود: البته اعتقاد به مسائل معنوي و باورهاي ديني بايد در عمق جان انسان وجود داشته باشد.
رحمتی گفت: آيات بررسي شده در سوره كهف و همچنين بسياري ديگر از آيات شريف قرآن مؤيد اين مطلب است كه هر كس دلش با ياد خدا مطمئن و محكم شود و از سلامت روحي و معنوي برخوردار باشد، آرامش روحى و روانى داشته و هيچ هراسى از غير خدا ندارد.

آداب مذهبی و عبادت سيستم دفاعي بدن شخص را به صورت غيرمستقيم تقويت مي‌‌کند
وی با اشاره به اینکه در زمانی که فرد در زندگی با شکست‌ مواجه می‌شود، سيستم ايمني بدنش به خطر مي‌‌افتد و احتمال مبتلا شدن به بيماري‌‌هاي قلبي، سکته، اختلال‌هاي روده و زخم‌‌هاي گوارشي بيشتر مي‌‌شود، افزود: اگر خانواده اهل اجرای آداب مذهبی و عبادت باشد با انتقال احساس آرامش از فردي به فرد ديگر سيستم دفاعي بدن شخص به صورت غيرمستقيم تقويت مي‌‌شود.

دعا تضمین کننده‌ای برای سلامت روان و تحمل سختی‌ها است
به گفته این پزشک معنویت به انسان در مواجهه به سختی‌ها کمک می‌کند و دعا موجب پیشرفت روح و تضمین کننده‌ای برای سلامت روان و تحمل سختی‌ها محسوب می‌شود.
وی عنوان کرد: قرآن کریم و روایات معصومان(ع)، درمان تمام نگرانی‌ها و اضطراب‌ها را یاد و ذکر خدا معرفی می‌کنند و تاکید دارند که آرامش را در توجه به خدا  باید جستجوکرد.

 

تاریخ درج: 28 / 7 / 1393
تعداد بازدید: 2057
تگ ها : سلامت روان    یاد خدا    دعا    اضطراب    افسردگی    معنویت    دکتر کتایون رحمتی    دکترآنلاین      
لینک مستقیم: http://www.doctor-online.ir/news/id,175/news.html
نظر شما




CAPTCHA

تبلیغات