به گزارش خبرنگار دکترآنلاین، مریم مزروعی، کارشناس میانسالان مرکز بهداشت شماره یک اصفهان گفت: خانواده نقش به سزایی در تشکیل شخصیت فرد دارد، چرا که بهداشت روان فرد بستگی به سلامت عاطفی او دارد و داشتن سلامت عاطفی از طریق خانواده فراهم میشود.
عشق و علاقه در خانواده، تضمینی برای سلامت روان افراد است
به گفته وی در خانوادهای که عشق و علاقه و محبت به اندازه کافی مبادله میشود، سلامت روانی افراد آن خانه تا حد زیادی تامین است.
مزروعی اظهار کرد: خانواده به پدر و مادری احتیاج دارد که به برقراری یک رابطه سالم با هم متعهد باشند و آن قدر احساس امنیت کنند که بتوانند فرزندان خود را به دور از کشمکشها پرورش دهند.
زن نقش مهمی را در تامین سلامت روان خانواده به عهده دارد
وی با اشاره به اینکه زنان به دلیل ویژگی خاص شخصیتی خود و تفاوتهای جنسیتی با مردان در زمینههای گوناگون نقش بسیار حساس و مهمی در تامین سلامت و بهداشت روانی خانواده را بر عهده دارند، عنوان کرد: تولید نسل، پرورش بدنی و پرورش روانی کودکان، پرستاری، تامین آرامش خانواده، انتقال فرهنگ و زبان، تامین سلامت روانی مرد، اقتصاد خانواده و مانند اینها کارکردهای بسیار مهم و حیاتی است که تنها از تلاش زن برمیآید.
این کارشناس بهداشت بیان داشت: همه کارکردهای زن را میتوان کارکردهای فطری دانست و بیشتر این ویژگیها و کارکردها را به صورت غریزه حتی در کودکی دختران میتوان مشاهده کرد.
تحقق خانواده سالم در برخورداری از سلامت روانی آنهاست
وی خانواده را یکی از رکنهای اصلی جامعه عنوان کرد و گفت: دستیابی به جامعه سالم، آشکارا در گرو سلامت خانواده است و تحقق خانواده سالم به برخورداری افراد از سلامت روانی و داشتن رابطههای مطلوب با یکدیگر بستگی دارد.
مزروعی با اظهار اینکه خانواده مدرسه عشق و محبت است، تاکید کرد: مادر رکن اصلی تربیت و مربی و سازنده عظیم این مدرسه است و پدر عامل اجرای ضابطه و قاعده برای کودک.
زن دارای غریزه مهرورزی و صلحجویی است
وی با اشاره به اینکه بهداشت روان به معنای ایجاد تعادل و هماهنگی لازم بین محیط زندگی و نیازها و خواستههای انسان است، عنوان کرد: از نظر روانی، زن دارای عواطفی رقیق و قلبی مهربان و دارای غریزه پرستاری و مهرورزی و صلحجویی است.
این کارشناس بهداشت با بیان اینکه به طور طبیعی یک زن سالم به دور از پرخاش جنگ و خصومت است، خاطرنشان کرد: وجود او میتواند تعدیل کننده احساسات خشونت بار و جنگجویانه مرد در بیرون و در خانه باشد.
تاثیر وجود آرامبخشی زن از خانه به جامعه منتقل میشود
وی اظهار کرد: از برکت همین ویژگی زن سالم در خانه و خانواده انتظار میرود که او در خانواده مایه آرامبخشی باشد
و با ایجاد عطوفت در خانه زندگی، اثر آن را از خانه به جامعه منتقل کند.
وی با استناد به تاکید دین اسلام که زن را ابزار ندانسته بلکه او را چون بنیان مرصوص برای نجات مرد از انحرافات و پرتگاه دوزخ است، یادآور شد: بدین ترتیب آنها هماهنگ یکدیگر راه اصلاح را طی میکنند و از تباه و تبار میرهند.