سامانه پیامک ما : 3000186556
عضویت / ورود اعضاء
توصیه‌هایی بمناسبت روز جهانی غذا
تعادل و تنوع دو اصل کلیدی در مصرف غذا است
کد خبر : 1393724279

در انتخاب و مصرف مواد غذایی به دو اصل تنوع و تعادل توجه کنید.

به گزارش خبرنگار 404 Not Found

Not Found

The requested URL was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

target="_blank">دکترآنلاین
، مائده پیراسته فرد، پزشک مرکز بهداشت شماره دو اصفهان با اشاره به روز جهانی غذا که طبق تعیین وزارت بهداشت جهانی 16 اکتبر برابر با 24 مهر ماه تعیین شده است، عنوان کرد: همانطوری که در قرآن آمده است «فالینظرالانسان الی طعامه: پس بنگرد انسان به غذای خود»، انسان تنها نباید غذا را به عنوان سیری مصرف کند، بلکه باید نگرش کافی نسبت به آن داشته باشد.

در انتخاب و مصرف مواد غذایی به دو اصل تنوع و تعادل توجه کنید
وی توجه به دو اصل تنوع و تعادل را در برنامه غذایی هر فرد لازم دانست و گفت: تعادل غذا یعنی انواع مختلفی از مواد غذایی را به تناسب با یکدیگر مصرف کنید به گونه‌ای که مصرف زیاد یک ماده غذایی سبب حذف سایر مواد غذایی نشود.
 پیراسته‌‌فرد ادامه داد: منظور از تنوع هم این است که از تمام گروه‌های غذایی در برنامه روزانه استفاده شود.

با مصرف چربی و کالری کمتر، وزن خود را در حد سالم و متعادل حفظ کنید
وی با تاکید بر اینکه وزن خود را در حد سالم و متعادل حفظ کنید، عنوان کرد: برای رسیدن به وزن مناسب باید بین انرژی مصرفی (فعالیت بدنی، کارهای روزمره) و انرژی دریافتی حاصل از مصرف مواد غذایی تعادل برقرار شود.
این کارشناس تغذیه استفاده از میزان کالری و چربی کمتر را باعث کمک به کاهش وزن دانست و اظهار کرد: سعی کنید در برنامه غذایی‌تان از میزان کالری غذاها آگاه شوید و با مصرف کمتر آن اجازه ندهید اضافه وزن داشته باشید.

فعالیت بدنی خود را بیشتر کنید
به گفته وی حداقل 30 دقیقه فعالیت بدنی روزانه برای بهبود و حفظ سلامتی توصیه می‌شود.
پیراسته‌فرد با بیان اینکه پیاده‌روی به عنوان ساده‌ترین فعالیتی است که بیشتر افراد قادر به انجام آن هستند، اظهار کرد: پیاده‌روی ضمن اینکه به کاهش وزن کمک می‌کند، برای حفظ و طول عمر افراد بسیار مفید است.

دریافت فیبر غذایی روزانه را افزایش دهید
وی با اشاره به اینکه یبوست مادر بیماری‌ها است، تاکید کرد: برای پیشگیری از این بیماری ضمن داشتن تحرک و فعالیت روزانه، باید  از منابع غذایی همچون فیبر بهره برد.
این کارشناس تغذیه گفت: دریافت فیبر غذایی روزانه را افزایش دهید و تا حد امکان نان سبوس‌دار انتخاب کنید.
وی ادامه داد: از میوه تازه به جای آب‌میوه استفاده کنید و
هر روز سبزی‌های تازه و ضدعفونی شده را به صورت خام، یا بخارپز کنار غذا مصرف کنید.
پیراسته‌فرد افزود: مصرف سبزیجات نشاسته‌ای مانند سیب زمینی را کاهش دهید.

مصرف لبنیات را در برنامه غذایی‌تان از قلم نیاندازید
به گفته وی مصرف شیر، ماست و پنیر کم‌ چرب (کمتر از 5/2 درصد) را در برنامه غذایی روزانه افزایش دهید.
این کارشناس تغذیه با بیان اینکه روزانه از 3-2 لیوان لبنیات کم‌چرب استفاده کنید، عنوان کرد: این مواد غذایی دارای مقدار زیادی پروتئین برای رشد و ترمیم بدن و کلسیم برای سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها است.
 وی لبنیات را برای پیشگیری از پوکی استخوان موثر دانست و افزود: علاوه بر این لبنیات برای جلوگیری از چاقی، پرفشاری خون، دیابت و بیماری‌های قلبی‌ عروقی مفید هستند.

از بین روغن‌‌‌ها برای پخت غذا روغن زیتون یا روغن کلزا استفاده کنید
پیراسته‌فرد بیان داشت: برای پخت غذا از روغن‌های مایع خوراکی، روغن زیتون و به خصوص روغن کلزا یا کانولا استفاده کنید.
وی اظهار کرد: از روغن مخصوص سرخ‌کردنی 3-2 بار آن هم نه با فاصله طولانی، بلکه در طول یک روز می‌توان استفاده کرد و پس از آن باید روغن را دور ریخت.

آب و مایعات به اندازه کافی بنوشید
این کارشناس تغذیه آب و مایعات را برای بدن افراد لازم دانست و گفت: روزانه مقدار کافی آب پاکیزه و سالم بنوشید.
وی یادآور شد: با توجه به نیاز هر فرد حداقل 8-6 لیوان آب در طول روز توصیه می‌شود.

تاریخ درج: 24 / 7 / 1393
تعداد بازدید: 1941
تگ ها : روز جهانی غذا    غذا    آب    مایعات    مائده پیراسته فرد    دکترآنلاین      
لینک مستقیم: http://www.doctor-online.ir/news/id,170/news.html
نظر شما




CAPTCHA

تبلیغات