سامانه پیامک ما : 3000186556
عضویت / ورود اعضاء
25 مهر ماه روز جهانی کمر درد و تروما
کمر درد دومین علت مراجعه به پزشکان است
کد خبر : 1393725278

کمر درد به عنوان یک اختلال اسکلتی عضلانی شیوع بالایی تا حدود 80  درصد در کل جوامع انسانی داشته به طوري که افراد براي یک بار هم که شده کمر درد را در طول زندگی خود تجربه کرده‌اند.

به گزارش خبرنگار 404 Not Found

Not Found

The requested URL was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

target="_blank">دکترآنلاین
، مهندس امیر حسین ملا آقابابایی، کارشناس بهداشت حرفه‌ای مرکز بهداشت شماره یک اصفهان با اشاره به شیوع بالای کمر درد، اظهار کرد: کمر درد به عنوان یک اختلال اسکلتی عضلانی شیوع بالایی تا حدود 80  درصد در کل جوامع انسانی داشته به طوري که افراد براي یک بار هم که شده کمر درد را در طول زندگی خود تجربه کرده‌اند.


دومین علت مراجعه به پزشکان کمر درد است
وی عنوان کرد: در رتبه‌بندي بیماري‌هایی که منجر به مراجعه افراد به مطب پزشکان می‌شوند بعد از بیماري سرماخوردگی دومین رتبه مربوط به کمر درد است.
این کارشناس بهداشت حرفه‌ای با اشاره به اینکه برآورد شده است، در آمریکا هر سال 18 میلیون نفر فقط جهت درمان دردهاي ناحیه کمر به مطب پزشک مراجعه می‌کنند، گفت: کمر درد می‌تواند در اثر عوامل ارگونومیکی، مکانیکی، عوامل فردي و اجتماعی اتفاق بیفتد.

عدم تحرک و نیز نداشتن استراحت کافی بین فواصل کاري از عوامل کمر درد است
به گفته وی ازجمله عوامل ارگونومیکی و مکانیکی می‌توان به نداشتن استراحت کافی بین فواصل کاري، انجام دادن کار با شتاب و سرعت بالا، پوسچرهاي نامناسب بدنی، انجام حرکات تکراري و با دفعات بالا، بلند کردن یا جابه جا کردن اجسام سنگین اشاره کرد.
ملا آقابابایی افزود: همچنین عدم تحرک و نشستن طولانی مدت و نیز چاقی، جنس، سن و ... را می‌توان جز عوامل فردي ایجاد‌کننده کمر درد معرفی کرد.

کمر درد از عوامل خطرزای شغلی با رتبه نخست است
وی عنوان کرد: بر خلاف بیماري‌هاي عفونی و قلبی عروقی یا سرطان، کمر درد اغلب به عنوان یک مشکل پیش پا افتاده دیده می‌شود اما با شواهد اپیدمیولوژیک در گروه‌هاي مختلف شیوع این بیماري 7 الی 36  درصد بوده است و کمر دردها با شیوع 37 درصد از عوامل خطرزای شغلی با رتبه نخست است.

وسیع‌تر شدن دامنه کمر درد در کودکان و زنان باردار
این کارشناس بهداشت حرفه‌ای اظهار کرد: امروزه دیگر قشرهایی که با بیماري کمر درد رو به رو می‌شوند، فقط افراد مسن یا گروه‌ها با شغل‌هاي خاص نیستند بلکه دامنه این بیماري وسیع شده و قشرهاي دیگري همانند کادر پزشکی، زنان  باردار، کودکان در سنین پایین (11- 7 ساله) را نیز درگیر خود کرده است.
به گفته وی با تغییرات شرایط و شیوه زندگی افراد، قشرهاي درگیر شده با این بیماري در جامعه تغییر کرده است.
 ملا آقابابایی اظهار کرد: طبق تحقیقاتی که اخیرا انجام گرفته گروه‌هاي جدیدي ازجمله خانم‌هاي باردار، قشر پزشکی شامل پرستاران و جراحان و همچنین کودکان سنین ابتدایی نیز در گروه بیماران مبتلا به کمر درد قرار گرفته‌اند.

کمر درد هزینه‌هاي بالایی را بر فرد مبتلا و نیز جامعه تحمیل می‌کند
وی با اشاره به اینکه کمر درد به عنوان یک مشکل رایج در جوامع بشري هزینه‌هاي بالایی را از لحاظ اقتصادي، روانی و اجتماعی هم بر فرد و هم بر جامعه تحمیل می‌کند، افزود: از سوی دیگر با توجه شاخص YLD سال‌های سپری شده با ناتوانی کمر درد رتبه چهارم را در جهان به خود اختصاص می‌دهد.

اصلاح سبک زندگی و ورزش به پیشگیری از کمر درد کمک می‌کند
وی با تاکید بر اینکه توجه به رعایت اصولی که می‌توانند در پیشگیری از کمر درد  موثر باشد بسیار حائز اهمیت است، گفت: این اصول شامل اصلاح سبک زندگی، انجام مرتب ورزش‌های آمادگی جسمانی و تقویت کمر و نیز پیشگیری از انجام فعالیت‌های شدید است.
این کارشناس بهداشت حرفه‌ای خودداری از حمل بار سنگین و چرخش‌های ناگهانی را از دیگر اصول پیشگیری از کمر درد عنوان کرد و افزود: همچنین اصلاح مبلمان خانگی با وضعیت‌های بدنی و شیوه فعالیت‌های روزانه
اصلاح پست کاری و وضعیت‌های نامناسب بدنی و نیز پرهیز از نشستن‌های طولانی مدت و کار استاتیک از موضوعاتی است که باید در شیوه زندگی به آن توجه کنید.

تاریخ درج: 25 / 7 / 1393
تعداد بازدید: 3829
تگ ها : کمر درد    تروما    ارگونومی    مهندس امیر حسین ملا آقابابایی    دکترآنلاین      
لینک مستقیم: http://www.doctor-online.ir/news/id,169/news.html
تبلیغات