شیوه زندگی کنونی، افزایش مصرف دخانیات و برخورد با عوامل سرطانزای محیطی در افزایش ابتلا به سرطان سهم عمدهای دارند و سرطان سینه و دهانه رحم در بسیاری از کشورها و از جمله در ايران جزء شایعترین بدخیمیها در زنان است.

به گزارش خبرنگار دکترآنلاین، نسيم روح پرورزاده، کارشناس مسئول برنامه سلامت میانسالان مرکز بهداشت استان اصفهان با اشاره به هفته ملي سلامت بانوان ايراني سبا که از 24 تا 30 مهر ماه در نظر گرفته شده است، عنوان کرد: امروزه نظامهای سلامت مهمترین برنامههای خود را مبتنی بر سلامت خانواده ترسیم کرده است.
زنان، محور سلامت خانواده و الگوی آموزش و ترویج شیوه سالم زندگی به نسل بعدی هستند
وی گفت: از آنجایی که زنان محور سلامت خانواده محسوب میشوند، علاوه بر مدیریت سلامت اعضای خانواده، الگوی اصلی آموزش و ترویج شیوه سالم زندگی به نسل بعدی نیز هستند.
عمر زنان بیشتر از مردان است
روح پرورزاده با بیان اینکه زنان در همه گروههای سنی، جمعیت بیشتری را به خود اختصاص میدهند، افزود: عمر متوسط و امید به زندگی آنان نیز بیشتر از مردان است.
وی از سویی دیگر بار معلولیت و ناتوانی زنان را بالاتر و دارای کیفیت زندگی پایینتری نسبت به مردان عنوان کرد و افزود: زنان با بیماریهای مزمن ناتوانکننده قابل پیشگیری بیشتری مواجه هستند.
کارشناس مسئول برنامه سلامت میانسالان مرکز بهداشت اظهار کرد: در جهان امروز سرطان یکی از علل عمده مرگ و میر در جوامع بشری بوده است و در بعضی از کشورها پس از بیماریهای قلبی عروقی مهمترین علت مرگ را تشکیل میدهد.
سرطان سینه و دهانه رحم جزء شایعترین بدخیمیها در زنان است
وی با اظهار اینکه شیوه زندگی کنونی، افزایش مصرف دخانیات و برخورد با عوامل سرطانزای محیطی در افزایش ابتلا به سرطان سهم عمدهای دارند، عنوان کرد: سرطان پستان و دهانه رحم در بسیاری از کشورها و از جمله در ايران جزء شایعترین بدخیمیها در زنان است.
مبتلايان به بیماری سرطان در دنيا رو به افزايش است
روح پرورزاده با اشاره به اینکه تعداد مبتلايان بیماری سرطان پستان و دهانه رحم در دنيا و ايران رو به افزايش است، تصریح کرد: این بیماریها در صورت عدم تشخيص و درمان، فرد را به كام مرگ ميكشاند.
بسیج مراكز بهداشتي درماني؛ در جهت مراقبتهاي بهداشتي پيشگيرانه سرطان
وی از اين رو تشخيص زودرس این بیماریها را از مهمترين الويتهاي بهداشتي دانست و خاطرنشان کرد: با اجراي برنامه ارزیابی سلامت بانوان 30 تا 59 ساله در كليه مراكز بهداشتي درماني و پايگاههاي بهداشتي و نيز خانههاي بهداشت گام مؤثري در مراقبتهاي بهداشتي پيشگيرانه برداشته شده است.
کارشناس مسئول برنامه سلامت میانسالان مرکز بهداشت ادامه داد: بر این اساس با هدف حساسسازی مدیران سلامت و آحاد جامعه نسبت به ابعاد مختلف سلامت زنان هفته آخر مهر ماه توسط اداره سلامت میانسالان تحت عنوان هفته ملی سلامت بانوان ایرانی نامگذاری شده است.
ترویج خانواده سالم محور اصلی برنامههای هفته سلامت زنان است
وی با اشاره به اینکه در سال 1393 با شعار "سلامت زنان، سلامت نسلها" ترویج خانواده سالم را به عنوان محور اصلی برنامههای این هفته در نظر گرفته است، عنوان کرد: برنامههای فرهنگی و آموزشی با هدف ارتقاء سطح دانش و آگاهی در زمینه تقویم سلامت زنان (پیشگیری از ابتلا به سرطانهای شایع زنان، مراجعات بهداشتی بهنگام زنان، خود ارزیابیهای سلامت زنان) به اجرا خواهد رسید.
وی افزود: همچنین در این راستا سلامت روانی زنان، شیوه زندگی سالم، اشتغال و سلامت زنان، فرزندآوری سالم و اهمیت سلامت معنوی و فعالیت جسمانی در ارتقاء سلامت و پیشگیری از بیماریها در سطح جامعه اجرا خواهد شد.