سامانه پیامک ما : 3000186556
عضویت / ورود اعضاء
سل یک فوریت جهانی است
از عوامل مهم گسترش سل فقر اقتصادی و بهداشتی است
کد خبر : 1393723275

از عوامل مهم گسترش سل در جهان، فقر اقتصادی، اجتماعی و بهداشتی، درمان ناقص بیماری و در حال حاضر همزمانی سل با بیماری ایدز است، به طوری که یک چهارم مرگ و میرها در بیماران ایدزی ناشی از سل است.

به گزارش خبرنگار 404 Not Found

Not Found

The requested URL was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

target="_blank">دکترآنلاین
، 23 مهرماه مصادف با روز ملی مبارزه با بیماری سل است که یکی از بزرگترین مسائل بهداشتی جهان می باشد؛ برای آشنایی با این بیماری دکتر مهنوش‌ بنی‌طالبی کارشناس واحد اطلاع‌رسانی داروها و سموم معاونت غذا و دارو پاسخگوی ما شد که حاصل این گفتگو را در ادامه می‌خوانید.

از بیماری سل و عوامل مهم گسترش آن بگویید؟
ابتدا لازم به ذکر است که حدود 80 درصد از موارد سل مربوط به 22 کشور در حال توسعه است و سازمان جهانی بهداشت، سل را یک فوریت جهانی اعلام کرده است، زیرا با پیدایش و انتشار باکتری‌های مقاوم به دارو، مجددا خطر تبدیل بیماری سل به یک بیماری غیر قابل علاج مطرح است.
از عوامل مهم گسترش سل در جهان، فقر اقتصادی، اجتماعی و بهداشتی، درمان ناقص بیماری و در حال حاضر همزمانی سل با بیماری ایدز است. یک چهارم مرگ و میرها در بیماران ایدزی ناشی از سل است. سل یک بیماری عفونی خطرناک است که توسط باکتری مایکوباکتریوم توبرکلوزیس ایجاد شده و می‌تواند تمام اعضاء بدن را درگیر کند اما شایع‌ترین نوع آن، سل ریوی است.

این بیماری چه علائمی دارد؟علائم بیماری سل 404 Not Found

Not Found

The requested URL was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

style="width: 400px; height: 320px; margin: 8px; border-width: 1px; border-style: solid; float: left;" />
اغلب عفونت‌ها بدون علامت و پنهان هستند اما معمولا از هر ده عفونت نهفته یک عفونت در نهایت پیشرفت کرده و به بیماری فعال تبدیل می‌شود. علائم سل ریوی فعال شامل سرفه شدید بیش از 3 هفته، درد قفسه سینه، خلط خونی، ضعف یا خستگی زیاد، کاهش وزن، کاهش اشتها، تب، لرز و تعریق شبانه است.

 این بیماری چگونه ایجاد می‌شود؟
میکروب سل به صورت ذرات ریز وارد هوا شده و از طریق استنشاق این ذرات منتقل می‌شود. افراد مبتلا به سل ریوی فعال، این ذرات را از طریق سرفه، عطسه و صحبت در هوا پخش می‌کنند. زمانی که فرد سالم در هوای آلوده به این ذرات میکروبی تنفس کند، میکروب سل را وارد ریه خود کرده و این میکروب خود را در عرض 48 ساعت به نقاط مختلف بدن می‌رساند. ولی بعد از آن بدن دفاع کرده و اجازه گسترش فعالیت را به میکروب سل نمی‌دهد.

آیا این بیماری به راحتی قابل انتقال است؟
جهت انتقال بیماری سل، تماس‌های طولانی و ورود تعداد زیادی از میکروب سل نیاز است.

برای تشخیص این بیماری چه راه‌هایی وجود دارد؟
تشخیص بیماری سل در افراد مشکوک، سه نوبت آزمایش خلط است. در آزمایشگاه با بررسی خلط در زیر میکروسکوپ می‌توانند میکروب سل را مشاهده کنند ولی اگر میکروب سل در آزمایش خلط مشاهده نشد، پزشک با عکسبرداری از ریه‌های بیمار می‌تواند پی به وجود بیماری سل در بیمار ببرد.

به نظر شما برای پیشگیری و کنترل بیماری سل باید چه اقداماتی کرد؟
اقدامات لازم جهت پیشگیری و کنترل بیماری سل عبارتند از:
-    به کودکان در بدو تولد واکسن سل(ب. ث. ژ) تزریق شود.
-    بیمار باید حتما از ماسک استفاده کند.
-    بیمار باید از بوسیدن کودکان خودداری کند.
-    بیمار باید از پراکندگی خلط در هوا و زمین خودداری کند و در هنگام سرفه و عطسه با دستمال جلوی دهان و بینی خود را بگیرد و بعد از آن دست‌های خود را با دقت با آب و صابون بشوید.

با توجه به حیطه تخصصیتان چه توصیه‌هایی برای مصرف دارو در این بیماران دارید؟
بیمار باید داروهایش را به طور منظم و دقیق و طبق دستور پزشک مصرف کند و به هیچ عنوان داروها خودسرانه قطع نشود. چون در صورت مقاومت میکروب سل نسبت به دارو‌های موجود تقریبا می‌توان گفت دیگر داروی کاملا مؤثری برای درمان سل وجود نخواهد داشت.
رژیم دارویی سل اغلب شامل چند داروست که این داروها باید همراه هم مصرف شوند تا اثر لازم را داشته باشند و استفاده نامنظم باعث ایجاد مقاومت میکروب سل نسبت به داروها می‌شود.

اگر نکته‌ای راجع به فضای فیزیکی یا تغذیه‌ای بیماران سل وجود دارد، بفرمایید؟
نور خورشید باید به مقدار کافی در اتاقی که بیمار در آن نگهداری می‌شود بتابد و از بستن پنجره اتاق بیمار خودداری شود.
ضمنا جهت کمک به تقویت ایمنی بدن و تسریع بهبودی در حین درمان از مواد غذایی پر پروتئین نظیر گوشت و لبنیات بیشتر استفاده شود.

تاریخ درج: 23 / 7 / 1393
تعداد بازدید: 3934
تگ ها : سل    سل ریوی    دکتر مهنوش بنی طالبی    دکترآنلاین    سرفه    درمان ناقص      
لینک مستقیم: http://www.doctor-online.ir/news/id,166/news.html
تبلیغات