ناباروری موضوعی است که این روزها آمارها از روند رو به رشد آن خبر می دهند که دلایل زیادی این اختلال را ایجاد می کنند. خانم و آقایی ازدواج می کنند اما به علت مسائل اقتصادی یا مسائل شخصی ترجیح می دهند چند سالی بچه دار نشوند و این تصمیم را بدون مشورت با پزشک می گیرند که امکان دارد شانس بچه دار شدن را برای همیشه از دست بدهند. طرف دیگر قضیه بیماری هایی هستند که سبب نازایی می شوند؛
این موضوع که نازایی از چه روشهایی تشخیص و درمان میشود، موضوع گفتگوی خبرنگار
The requested URL was not found on this server. Additionally, a 404 Not Found
error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.Not Found
* عمده دلایل نازایی زوجین را بطور کامل توضیح دهید.
عامل مردانه، 20 درصد به تنهایی و گاهی 40 درصد به عنوان عامل دخالت کننده مطرح است. در 10 درصد موارد هیچ علت قابل توجیهی یافت نمی شود و باقی موارد مربوط به خانم ها شامل عوامل رحمی و The requested URL was not found on this server. Additionally, a 404 Not Found
error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
Not Found
* آیا تشخیص و درمان نازایی قبل از ازدواج امکانپذیر است؟
تشخیص نازایی در مردان آسانتر است و با یک آزمایش اسپرموگرام (اندازه گیری مایع منی) تا حد زیادی می توان قضاوت کرد. اما در مورد خانم ها تعیین ناباروری بسیار پیچیده است فقط در خانم هایی که پریود نمیشوند یا پریودهای دیر هنگام دارند قبل از ازدواج نیاز به پیگیری است.
* ناباروری از چه روشهایی درمان میشود؟
در بسیاری از موارد با همان اقدامات اولیه ، با معاینه، شرح حال دقیق و انجام کارهای ساده مثل درمان عفونت، آزمایش منی و تعیین زمان تخمک گذاری، بارداری به وقوع میپیوندد. در مراحل بعدی، انجام اقداماتی مثل عکس رنگی رحم ، عمل جراحی لاپاراسکوپی، جراحی واریس بیضه (واریکوس) انجام می شود. قدم بعدی تجویز داروهای محرک تخمک گذاری، سونوگرافی و تزریق داخل رحمی مایع منی بعد از فرآیندهای آزمایشگاهی (IUI) است. همچنین در مراحل پیشرفته تر از لقاح آزمایش گاهی (IVF) استفاده می شود.
* آیا استفاده از روشهای پیشگیری از بارداری به مدت طولانی و همچنین فاصه زمانی زیاد از بارداری اول تا تصمیم به بارداری بعدی ممکن است موجب نازایی شود؟
طولانی بودن زمان ازدواج تا اقدام به حاملگی، فاکتور مهمی در ناباروری نیست. مگر در کسانی که سن بالا دارند یا دچار عفونت های مکرر میشوند یا مبتلا به بیماری های سیستمیک مثل آندومتریوز و کیست های عود کننده و جراحی های متعدد هستند، همچنین افرادی که از قرص های جلوگیری از حاملگی برای مدت بیشتر از دو تا سه سال استفاده میکنند سن بالای 35 سال، مشاغل پر خطر مثل افراد تحت اشعه، خانم های چاق با پریودهای نامنظم با موهای اضافی صورت باید هوشیار باشند و برای داشتن یک یا دو فرزند اقدام کنند.
آیا داروهایی که در ماهواره تبلیغ میشوند برای درمان ناباروری موثر هستند؟
خیر، عمده اثر این داروهای تبلیغاتی بر بالا بردن توانایی جنسی در آقایان، آن هم نه چندان زیاد است و نقش موثری بر قدرت باروری ندارند.