به گزارش خبرنگار دکترآنلاین، تنش حاصل از فشار روانی، جسم و روان را با هم تحت تاثیر قرار میدهد.
به گفته وی استرس مزمن روزمره و حوادث استرسزای زندگی، ممکن است توجه فرد را از مراقبت نسبت به خود منحرف کرده و باعث شود که فرد فرصت کافی برای ورزش، غذای مناسب و استراحت کافی نداشته باشد.
این روانشناس بالینی اظهار کرد: از این بدتر، ممکن است فرد در تلاش برای سازگاری با استرس دست به رفتارهایی بزند که هر چند در کوتاه مدت اثربخشاند، ولی به هیچ وجه رفتارهای سالم به حساب نمیآیند.
وی ادامه داد: این رفتارهای ناسالم میتواند نظیر خوردن غذاهای مملو از مواد قندی و چربی و روی آوردن به مصرف مشروبات الکلی، مواد مخدر و سیگار باشد.
فریبا فرسادنیا تصریح کرد: شیوع بالا و ارتباط نزدیک فشارخون با بیماریهای قلبیعروقی باعث شدهاند فشارخون بالا یکی از مهمترین مشکلات سلامت عمومی و رو به گسترش جهان به ویژه در کشورهای در حال توسعه به شمار آید.
فشارخون بالا با شیوه زندگی فرد رابطه مستقیمی دارد
وی با بیان اینکه فشارخون بالا همچون بسیاری از بیماریهای غیر واگیر با شیوه زندگی فرد، یعنی عادات، رفتارها و انتخابهای بهداشتی او رابطه مستقیم دارد، تاکید کرد: برای کنترل فشارخون لازم است علاوه بر مصرف دارو، تغذیه مناسب، کسب آرامش و انجام فعالیتهای ورزشی به ترک سیگار نیز اقدام شود.
مصرف روزانه یک بسته سیگار، فشارخون را به مدت 10 ساعت بالا نگه میدارد
به گفته این روانشناس بالینی هر بار که شما سیگار می کشید، فشارخونتان به مدت 30 دقیقه افزایش مییابد.
وی هشدار داد: مصرف روزانه یک بسته سیگار، فشارخون را به مدت 10 ساعت بالا نگه میدارد.
جهت کنترل استرس برنامهریزی منظم برای آرامساشزی خود داشته باشید
فرسادنیا یادآور شد: اصلاح شیوه زندگی درمان غیر دارویی است که در کنار درمانهای دارویی جهت کنترل فشارخون بالا و پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی توصیه میشود.
وی با اشاره به اینکه همان طور که استرس و خشم در بالا رفتن فشارخون نقش دارد، متقابلا آرامش نیز میتواند به کنترل فشارخون کمک کند، عنوان کرد: بنابراین لازم است جهت کنترل استرس یک برنامهریزی منظم برای استراحت و آرامسازی خود داشته باشید.