سامانه پیامک ما : 3000186556
عضویت / ورود اعضاء
در گفتگو با دکتر حنیف اخوت، متخصص گوش و حلق و بینی مطرح شد
تفاوت میان سرماخوردگی و آلرژی
کد خبر : 139375257

متاسفانه در برخی موارد افراد  بدان علت که در گام اول تصور می‌کنند سرما خورده‌اند به خود درمانی می‌پردازند و در نتیجه بیماری پیشرفت می‌کند.

بسیار دیده شده افرادی که مدام سرفه و عطسه می‌کنند و حتی با مشکلات تنفسی مواجه هستند، تاکید دارند سرما خورده‌اند اما پس از مراجعه به پزشک  متوجه می‌شوند  دچار آلرژی شده‌اند. البته این مورد  در فصل بهار شیوع بیشتری دارد. متاسفانه در برخی موارد افراد  بدان علت که در گام اول تصور می‌کنند سرما خورده‌اند به خود درمانی می‌پردازند و در نتیجه بیماری پیشرفت می‌کند.
بنابراین تفاوت میان آلرژی و سرماخوردگی نکته‌ای است که باید در مورد آن بدانیم.

برای اطلاع بیشتر از نوع آلرژی و روش بهبود آن خبرنگار  404 Not Found

Not Found

The requested URL was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

target="_blank">دکترآنلاین
 با دکترحنیف اخوت، متخصص گوش،حلق و بینی گفتگویی بدین شرح ترتیب داده است:

آلرژی‌ها به چند دسته تقسیم می‌شوند؟
آلرژی‌ها  در حیطه گوش و حلق و بینی به دو گروه آلرژی‌های فصلی و دایمی تقسیم می‌شوند.  در مجموع آلرژی به دلیل تماس سیستم ایمنی با ماده میکروسکوپی حساسیت‌زا (آلرژن)ایجاد می‌شود. اگر این دکتر حنیف اخوت، متخصص گوش و حلق و بینی 404 Not Found

Not Found

The requested URL was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

style="width: 200px; height: 240px; margin: 8px; float: left;" />ماده حساسیت‌زا به‌صورت فصلی  در محیط آزاد شود آلرژی از نوع فصلی خواهد بود. نمونه‌هایی از مواد حساسیت‌زای فصلی شامل گرده‌های درختان(ابتدای فصل بهار)،گرده‌های مرتبط با چمن (پایان بهار و تمام تابستان) و... است. اما برخی از آلرژن‌ها  بصورت دایمی در محیط وجود دارند. این‌نوع آلرژن‌ها باعث بروز حساسیت بصورت دایمی و در تمام طول سال خواهندشد. از موارد حساسیت‌زای دایمی می‌توان به اجزای بدن حیوانات (موی سگ و گربه، پر پرندگان و ...) و موجودات میکروسکوپی حاضر در وسایل منزل (مایت‌ها) اشاره کرد. 
مایت‌ها از مهمترین عوامل آلرژی‌های غیر فصلی و دایمی هستند که در تار و پود فرش‌ها ، درون پتو و بالش و در داخل مبلمان منزل به تعداد فراوان یافت می‌شوند.  همچنین کپک‌ها و قارچ‌ها در محیط‌های گرم و مرطوب(مثل گلدان، پشت یخچال،پوشال‌های کولر و...) از عوامل دیگر هستند.


آلرژی‌ها با چه علایمی ظاهر می‌شوند؟
حساسیت‌ها در هر سیستم بدن خود را به شکلی نشان می‌دهند. برای مثال حساسیت می‌تواند از فرم شوک ( مثل حساسیت به پنی‌سیلین) تا اسهال(حساسیت به پروتئین‌های غذایی )، کهیر (حساسیت‌های پوستی) و... آشکار شود. اما در سیستم تنفسی فوقانی، علایم پرخونی  مخاط‌های تنفسی، افزایش فعالیت ترشحی مخاط، عطسه، خارش منطقه تحریک شده و... نمایان می‌شود. پرخونی مخاط تنفسی باعث علایم قرمزی چشم‌ها، گرفتگی حفره‌های بینی و پف‌آلود و تیره‌شدن زیر چشم خواهد شد. افزایش فعالیت ترشحی منجر به ریزش اشک، آبریزش بینی و افزایش ترشحات حلق می‌شود. طولانی‌شدن تحریک با ماده حساسیت‌زا می‌تواند باعث تورم غیر قابل برگشت مخاط تنفسی  به‌ویژه در بینی شده که خود منجر به انسداد دایمی بینی(حتی در زمان عدم حضور ماده حساسیت‌زا)، انسداد دهانه سینوس‌ها و در نتیجه سینوزیت حاد یا مزمن و در شدیدترین حالت بروز پولیپ بینی منجر شود.


سرماخوردگی و آلرژی چه تفاوتی باهم دارند؟
سرماخوردگی برخلاف آلرژی به دنبال تهاجم ویروس‌های اختصاصی به بدن اتفاق می‌افتد. اگر چه بعضی از علایم مانند پرخونی مخاط‌های تنفسی و افزایش ترشحات میان سرماخوردگی و آلرژی مشترک هستند اما ماهیت عفونت ویروسی به شکلی است که اغلب با علایم عمومی مثل سردرد، بدن درد، تب، احساس کسالت و  ضعف و خستگی همراه است. همچنین علامت گلودرد که در سرماخوردگی شایع است در آلرژی، غیر معمول است. نکته قابل توجه و مهم وجود بیماری دیگری به‌نام رینیت غیر حساسیتی است که تقریبا علایم مشابه آلرژی دارد اما در بروز آن هیچ ماده حساسیت‌زایی دخیل نیست. در این بیماری علت بروز علایم گرفتگی  و احتقان و ترشحات آبکی، مواردی مثل تغییر دمای محیط( مثلا ورود از محیط گرم اتاق به فضای سرد حیاط)، غذا خوردن، تغییرات احساسی و هیجانی و... است.آنچه که به اشتباه سرماخوردگی تلقی می‌شود در بسیاری از موارد رینیت غیر آلرژیک است.  


بیماران دچار آلرژی فصلی چه نکاتی را باید رعایت کنند؟
در بیماران دچار آلرژی فصلی مهمترین راه پیشگیری، تلاش برای  اجتناب از برخورد با ماده حساسیت‌زاست. اما این کار چنان  سخت و در بسیاری از موارد نشدنی است که اغلب درمان دارویی راهی عملی تر و کم هزینه‌تر خواهد بود. در صورتی که فرد می‌داند به چه ماده‌ای حساسیت دارد راحت‌ترین کار تلاش برای اجتناب از آن است.  در آلرژی فصلی برای کاهش تماس با گرده گیاهان بهتر است فرد بعد ازظهر از منزل خارج شود. در روزهایی که باد می‌وزد در منزل بماند و پنجره‌ها را بسته نگه دارد. هنگام نشستن در ماشین نیز پنجره‌ها را ببندد و از سیستم تهویه مطبوع ماشین استفاده کند. در زمان کوتاه کردن چمن‌ها در پارک حضور نداشته باشد و پس از بازگشت به منزل چشم‌ها و درون بینی را با محلول شستشوی فیزیولوژیک (سرم شستشو) شستشو دهد.

در مواردی که شخص نمی‌داند عامل حساسیت چیست می‌توان با انجام تست پوستی، آن را مشخص کرد.
در این تست مقدار بسیار کمی از شایع‌ترین مواد حساسیت‌زا را روی پوست قرار داده و واکنش بدن به آن را می‌سنجیم. در موارد شدید حساسیت (فصلی یا دایمی)، استفاده از سیستم‌های تهویه با فیلترهای مخصوص که توانایی به دام انداختن ذرات بسیار ریز معلق در هوا را دارند (فیلترهای HEPA) کمک قابل توجهی به کاهش علایم حساسیت خواهد کرد. همچنین افزایش رطوبت محیط در ته‌نشین کردن ذرات آلرژن  و کاهش علایم آلرژی فصلی موثر است. باید توجه داشت که رطوبت معمولا با فراهم کردن محیط مناسب برای رشد قارچ و کپک‌ها باعث تشدید علایم رینیت غیر فصلی در دراز مدت خواهد شد.

تاریخ درج: 5 / 7 / 1393
تعداد بازدید: 3037
تگ ها : سرماخوردگی    آلرژی    دکتر حنیف اخوت    دکترآنلاین      
لینک مستقیم: http://www.doctor-online.ir/news/id,148/news.html
تبلیغات