به گزارش خبرنگار
You don't have permission to access this resource.Forbidden
نفیسه آهنی کارشناس برنامه سالمندان با اشاره به افزایش گرایش مردم جهان به داروهای گیاهی، گفت: در حال حاضر استقبال خانوادهها از گیاهان و داروهای گیاهی غیر منتظره شده است.
افزایش استقبال مردم از داروهای گیاهی
وی عوارض جانبی بسیار زیاد داروهای شیمیایی و گرانی آنها را باعث استقبال مجدد مردم به طب گیاهی دانست و افزود: آنچه مسلم است، این است که به آثار سوء و عوارض جانبی داروهای گیاهی توجه چندانی نشده است.
نفیسه آهنی با اظهار تاسف از اینکه اغلب افراد بر این تصورند که داروهای گیاهی بیزیان هستند و بدون نظر پزشک در هر شرایطی قابل استفادهاند؛ تصریح کرد: برخلاف باور عموم، مصرف داروهای گیاهی نمیتواند خودسرانه و بیحد و مرز باشد.
وی یادآور شد: مساله عوارض جانبی ناشی از گیاهان، امر تازهای نبوده و دانشمندان مسلمان در کتب طب سنتی تعدادی از این اثرات از جمله حساسیت، تهوع، استفراع،آکنه وکهیر را عنوان کردهاند.
این کارشناس، برنامه سالمندان برای تجویز یک داروی گیاهی تشخیص بیماری و ویزیت بیمار توسط پزشک را ضروری دانست و تاکید کرد: باید توجه داشت که پزشک طبق بیماری فرد داروی گیاهی مورد نظر را به مقدار و دوز مشخص و مدت زمان معین تجویز میکند.
با مصرف خودسرانه داروی گیاهی احتمال خطر برای بیمار هست
وی عنوان کرد: با مصرف خودسرانه داروی گیاهی ممکن است آن دارو برای بیمار مناسب نباشد و یا فرد ناراحتیهای دیگری مثل بیماری قلبی، کلیوی، کبدی، تنفسی و یاپ وستی داشته باشد که آن گیاه برای او مضر باشد.
آهنی بیان داشت: سالمندان بیشترين جمعيتي هستند که به دليل ابتلا به ناراحتيهاي مختلف، همزمان از داروهاي گوناگون استفاده ميکنند ضمن اینکه اکثر آنها به گیاهان دارویی اعتقاد زیاد دارند و با مصرف آن اغلب دچار تداخلات دارویی ميشوند که الگوی صحیحی نیست.
تجویز داروی گیاهی توسط پزشک ضروری است
وی عنوان کرد: با توجه به کمتر بودن عوارض جانبی داروهای گیاهی و توجه به عوارض جانبی برخی داروهای شیمیایی و تداخلات احتمالی آنها لازم است پزشکانی با گرایش به طب سنتی و داشتن اطلاعات کافی این داروها را تجویز کنند.
به گفته این کارشناس بسیاری از گیاهان دارویی که در عطاریها عرضه میشود به لحاظ آلودگیهای میکروبی، سموم کشاورزی و تاریخ مصرف و تولید، استاندارد نیستند و خواص موثر خود را از دست دادهاند.
از داروهای گیاهی که مجوز و پروانه تولید دارند، استفاده شود
وی خاطرنشان کرد: وزارت بهداشت بر داروهای گیاهی که مجوز و پروانه تولید دارند نظارت دارد از این رو داروهای گیاهی که در داروخانهها فروخته میشوند، معتبر و قابل استفادهاند و مردم میتوانند با خیال راحت از آنها استفاده کنند.
آهنی یادآور شد: باید به این نکته توجه کرد که آثار دارویی گیاهان حاصل مواد شیمیایی مختلفی است که در آنها وجود دارد و خواهناخواه این مواد شیمیایی میتوانند مولد یک سری از آثار ناخواسته باشند و به همین دلیل مصرف داروهای گیاهی نمیتوانند خودسرانه و بیحد و مرز باشد.