سامانه پیامک ما : 3000186556
عضویت / ورود اعضاء
سوتیتر
کنگره ملی برنامه جامع کنترل سرطان
کد خبر : 1392928110

برگزاری کنگره ملی برنامه جامع کنترل سرطان با همراهی و همکاری رسانه ها و سازمان های اجتماعی دولتی و غیردولتی برگزار خواهد شد.

با در نظر گرفتن این حجم زیاد ابتلا و محدودیت منابع مالی، تنها اقدام عاقلانه و ممکن، تعیین اولویت ها و عمل بر اساس آنهاست. تعیین اولویت ها نیز تنها با تدوین "برنامه جامع ملی کنترل سرطان" امکان پذیر خواهد بود. اما برنامه جامع ملی کنترل سرطان چیست؟

معرفی کنگره و اهداف آن

وضعیت امروز سرطان در ایران و جهان

بر اساس بر آوردهای سازمان جهانی بهداشت شمار موارد جدید بیماری از سال 2000 میلادی که حدود 10 میلیون نفر در سال بوده است، در سال 2020 میلادی با یک افزایش صد در صدی به حدود 20 میلیون نفر درسال خواهد رسید. نکته مهم در این پیش بینی که اهمیت آن کمتر از خود این پیش بینی نیست، آن است که حدود دوسوم این افزایش در کشورهای در حال توسعه رخ خواهد داد که ایران نیز در این دسته طبقه بندی می شود. بر اساس آمار منشر شده از برنامه ثبت پاتولوژی سرطان در ایران، سالانه بیش از نود هزار مورد جدید سرطان درکشور بروز می کنند و برآورد می شود که حدود نیم میلیون نفر نیز با این تشخیص در کشور زندگی کنند. برآوردها نشان می دهد که تعداد موارد جدید و همچنین مرگ ناشی از سرطان طی 10 تا 15 سال آینده در کشور به دست کم دو برابر امروز افزایش می یابد. سرطان پس از بیماری های قلبی عروقی و حوادث، سومین علت مرگ در کشور است و چهارمین جایگاه را در بین بار بیماری ها دارد. این بیماری علاوه بر اینکه در میان عموم مردم، تابوی یک بیماری غیر قابل درمان را به دوش می کشد، در میان گروه پزشکی نیز وضعیت چندان بهتری ندارد. علت چنین نمودی بیش از همه به دلیل آثار مختلف فردی، خانوادگی و اجتماعی است که این بیماری از خود بر جای می گذارد. مهمترین دلیل افزایش تعداد بیماران مبتلا به سرطان افزایش امید به زندگی است. اما غیر از این مورد دلایل دیگری نیز وجود دارد که موجب افزایش بروز سرطان به ویژه در کشورهای در حال توسعه خواهند شد. افزایش میزان مصرف دخانیات یکی از عوامل مهم است. همچنین تغییر در شیوه زندگی شامل زندگی با فعالیت فیزیکی کم و مصرف غذاهای نامناسب از دیگر دلایل افزایش بروز سرطان است. عوامل محیطی مانند افزایش آلودگی هوا، استفاده غیر علمی از کود و سموم در فرایند تولید محصولات کشاورزی و افزایش ابتلا به برخی از عفونت ها که با سرطان های خاص مانند سرطان معده ارتباط دارند از دیگر عوامل بروز سرطان در ایران است. اما به همان میزان که این اخبار ناامید کننده هستند به همان نسبت نیز می توانند امیدبخش باشند چرا که با کنترل این عوامل محیطی می توان دست کم از 40 درصد سرطان ها پیشگیری کرد و اتفاقا مقرون به صرف ترین فعالیت در میان عوامل کنترل کننده سرطان همین اقدام به پیشگیری از بروز آن است. نکته مهم دیگر که در کشور ما اهمیت دارد این است که بسیاری از موارد سرطان در مراحل پیشرفته بروز می کنند که ضمن کم اثر کردن درمان ها در مقیاس فردی، هزینه های بیشتر را بر سبد سلامت در کشور وارد خواهد کرد.

برنامه جامع کنترل سرطان

با در نظر گرفتن این حجم زیاد ابتلا و محدودیت منابع مالی، تنها اقدام عاقلانه و ممکن، تعیین اولویت ها و عمل بر اساس آنهاست. تعیین اولویت ها نیز تنها با تدوین "برنامه جامع ملی کنترل سرطان" امکان پذیر خواهد بود. اما برنامه جامع ملی کنترل سرطان چیست؟ مجمع جهانی بهداشت، در ماه می سال 2005 مقرر داشت که تمامی کشورها لازم است برنامه های ملی کنترل سرطان را به وسیله یک «کمیته مسؤول کنترل سرطان» طراحی و اجرا نمایند. این قطعنامه بر لزوم شناخت اهمیت رو به افزایش سرطان به عنوان یک مشکل سلامت در ابعاد جهانی اهمیت اجرای یک شیوه هماهنگ در رویارویی با سرطان با استفاده از تمامی روش های شناخته شده موجود و با لحاظ کردن الگوهای ملی سرطان و منابع در دسترس در هر منطقه، تأکید دارد. با برنامه ریزی های ٯره

حضور وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی (مرکز مدیریت بیماری ها؛ اداره سرطان) در کنار شورای بیماری های خاص سازمان صدا و سیما به عنوان برگزارکنندگان اصلی از اتفاقاتی است که برای اولین رخ می دهد.
حضور سازمان های مردم نهاد مرتبط با سرطان در کنگره و برگزاری نشست شبکه سازمان های مردم نهاد به عنوان "شبکه ایرانی سرطان"
برگزاری همایش بهبودیافته های سرطان، همزمان با روز جهانی سرطان
برگزاری آیین نکوداشت چهره های برگزیده برای یک عمر تلاش در جهت کنترل سرطان

برگزار کنندگان کنگره

1- صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران
2- شورای بیماری های خاص سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران
3- وزارت بهداشت ،درمان وآموزش پزشکی، مرکز مدیریت بیماری های غیرواگیر، اداره سرطان
4- شهرداری تهران
5- انجمن سرطان ایران
6- شبکه ملی تحقيقات سرطان
7- مرکز تحقیقات سرطان (انسیتو کانسر ایران)
8- مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی
9- شبکه ایرانی سرطان
10- موسسه سپاس
11- انجمن هماتولوژی - آنکولوژی ايران
12- انجمن راديوتراپی - آنکولوژی ايران

همکاران

1- انجمن خون و سرطان کودکان ايران
2- مرکز تحقيقات هماتولوژی- آنکولوژی و پيوند سلولهای بنيادی دانشگاه تهران
3- انجمن سرطان های زنان ايران
4- پژوهشکده سرطان پستان
5- دانشگاه علوم بزشکی شهيد بهشتی
6- انجمن علمی جراحان عمومی ايران
7- شرکت رکسان


سازمان های مردم نهاد

1- انجمن خیریه حمایت از بیماران مبتلا به سرطان آذربایجان غربی(مرکز پژوهشی و درمانی امید)
2- انجمن حمايت از بيماران خاص چهارمحال و بختياري
3- انجمن امداد
4- موسسه ياس
5- انجمن حمایت از بیماران سرطانی تبسم (استان مرکزی)
6- موسسه ندای هورمزد
7- نوید سبز
8- موسسه خیریه همیاری بامبتلایان سرطان مهيار
9- انجمن یاری به کودکان مبتلا به سرطان بابل
10- انجمن حمایت از بیماران مبتلا به سرطان کردستان
11- موسسه خیریه سنا حمایت از کودکان مبتلا به سرطان
12- انجمن بیماران مبتلا به سرطان کومش سمنان
13- انجمن حمایت از بیماران مبتلا به سرطان فارس(بنیاد امید)
14- موسسه محک
15- انجمن امداد به بيماران مبتلا به سرطان ايران - بابل
16- مرکز پژوهشی و درمانی امید
17- موسسه خیریه ریحانه اردبیل
18- بهنام دهش پور
19- موسسه خیریه ماهک
20- موسسه خیریه مهرانه استان زنجان
21- انجمن دانشجویان پزشکی ایران
22- بنیاد امور بیماریهای خاص

 

تاریخ درج: 28 / 9 / 1392
تعداد بازدید: 3790
لینک مستقیم: http://www.doctor-online.ir/news/id,1/news.html
تبلیغات