
نام پدر : سيد علي اكبر
محل تولد : ني ريز
تاريخ تولد : 03/10/1326
استان : فارس
تحصيلات : متخصص جراحي استخوان
محل خدمت : بيمارستان ش دكتر فقيهي
مسئوليت : پزشك
محل شهادت : شيراز
تاريخ شهادت : 17/07/1360
شهيد سيد ابراهيم فقيهي درسال 1326در نيريز و در خانواده اي روحاني و خوشنام از سلالة سادات ديده به جهان گشود . از بدو تولد در فضايي آکنده از معنويت پرورش يافت وپيش از ورود به مدرسه با قرآن وبسياري از معارف اسلامي آشنا گرديد. در هفت سالگي پا به حيطة علم ومعرفت گذاشت و تحصيلاتش را تا پايان مقطع متوسطه در زادگاه خويش ادامه داد. او در تمامي مراحل تحصيل شاگردي ممتاز و برجسته بود و از ابتدا در انجمن تعليمات ديني مدرسه، فعاليتهاي مؤثري داشت و پخش نشريات و جزوات مذهبي بر عهدة ايشان بود .
شهيد فقيهي با دريافت مدرک ديپلم در رشتة علوم تجربي جهت گذراندن خدمت سربازي به شهرستان ساوه اعزام شد و ازهمزمان فعاليتش را در زمينه مسائل سياسي آغاز کرد وبارها مورد تعقيب ، بازداشت و شکنجة مزدوران رژيم منحوس پهلوي قرار گرفت ليکن هيچ گاه از ادامة راه باز نايستاد و با عشق و علاقة بيشتري به فعاليت خود ادامه داد.
سيد ابراهيم پس از پايان خدمت نظام ، با شرکت در کنکور سراسري در رشتة علوم پزشکي دانشگاه علوم پزشکي شيراز پذيرفته شد و همزمان با تأسيس انجمن اسلامي دانشگاه به همراه عده اي از همرزمان خويش به فعاليتهاي انقلابي روي آورد . وي از ارکان اساسي جهاد دانشگاهي شاخة پزشکي محسوب مي شد.و در راه تحقق اهداف والاي انقلاب از هيچ کوششي دريغ نداشت . او همچنين در راه اندازي و تشکيل شوراي برنامه ريزي و نظارت بر امور بهداشت و درمان استان فارس جديّت وو تلاشي پيگير داشت . در سال 1348 پس از وقوع حادثه انفجار در خوابگاه دانشجويان که منجر به شهادت سه تن از دانشجويان گرديد به جرم رهبري تظاهرات دانشجويي ، دستگير و مورد شکنجه قرار گرفت . وي يک بار ديگر نيز به جرم مبارزة پي گير و خستگي ناپذير با منافقين به مدت شش ماه از دانشکدة پزشکي اخراج گرديد.
شهيد فقيهي فردي خود ساخته ، با تقوا و عاشق اهل بيت (عليهالسلام) بود و نسبت به حضرت امام (ره) ارادت ويژه اي داشت. شجاعت توأم با شهامت جزء لاينفک زندگاني سراسر عشق و ايمان او بود . وي همواره سعي داشت بين روحانيت و دانشگاه ارتباطي تنگاتنگ برقرار نمايد؛ در اين راستا با شهيد محراب حضرت آيت الله دستغيب وآيت الله محلاتي د رتماس مستمر بود.
با شروع جنگ تحميلي دکتر فقيهي نخستين گروه امداد پزشکي در خوزستان را تشکيل داد و خود به همراه ديگر همرزمانش به اهواز عزيمت کرد . وي نزديک به يک سال از زمان جنگ را درک کرد و در طول اين يک سال ، يار و ياوري دلسوز براي مجروحين جنگ در بيمارستانهاي شيراز بود .
از ديگر فعاليتهاي اين شهيد بزرگوار مي توان تشکيل کميتة کمک به عشاير ، تشکيل جامعة اسلامي تقوا ، راه اندازي انجمن اسلامي پزشکان ، راه اندازي و تشکيل صندوق قرض الحسنة «اندوخته هاي خاتم »و تأ سيس شرکت تعاوني در شهرستان نيريز و نيز تهيه و چاپ نشريه اي در ساوه اشاره کرد.
شهيد دکتر سيد ابراهيم فقيهي پس از عمري مجاهدت و مبارزه سرانجام در روز 17 مهرماه سال 1360 در دانشگاه شيراز و در جريان تروريست منافقين مورد سوء قصد قرار گرفت و با پيکري خونين به خيل شهيدان انقلاب اسلامي پيوست
وصيت نامه
سپاس و ستايش پروردگار جهانيان را كه هستى كاينات در يد قدرت و توانايى اوست. بشر را به عنوان شناسايى خودش به جهانيان آفريد و چه نيكو آفريد و قوانينى موافق فطرتش توسط برگزيدگان راستينش پيامبران الهى در اختيار او گذاشت تا با تفكر و تعمق در آن راه سعادت خود دريابد. درود به خاتم پيامبران محمد مصطفى (صلي الله عليه و آله) كه با اراده آهنى و خلق عظمش قرآن تنها راهنماى بشريت را و حال عازم خانه خدا هستم و مى روم كه با خداى خود راز و نياز و اعمال حج كه بحق عمل خودسازى توحيدى است انجام دهم و اين چند جمله را بر روى صفحه بعنوان وصيت مى نگارم. معصومه عزيزم هميشه سعى كن كه راه تو راه خدا و پيغمبر و امامان بحق باشد و يك لحظه از ياد خدا غافل مباش. در تربيت فرزندان من در راه ايدئولوژى اسلامى كوشا باش. سرنوشت هر كس در يد قدرت الهيت اوست. به پدر و مادر و آشنايان من براى من حلال بودى بطلبيد. از دست من ناراحتى ديدى مرا ببخشى كه خداوند به بخشايندگان اجر جزيل عنايت فرمايد. اين مبلغ ناچيزى كه در اختيارت مى باشد به هر راهى كه مى خواهى مصرف كن. مبلغ نزديك به سه هزار تومان مربوط به مستضعفين در نزد تو مى باشد كه در صورت نيامدن من در راه شر
عى خودش به صرف برسان. در خاتمه باز هم تأكيد مى كنم در هر حال خدا را فراموش نكن كه مبدأ و منشأ هر كس به سوى اوست. سيدمحمد ابراهيم فقيهى 4/8/58 ساعت 2 صبح.