سامانه پیامک ما : 3000186556
عضویت / ورود اعضاء
چرا فست فود مضر است ؟

 کارشناسان حوزه سلامت دلایل متعددی برای وحشت از فست فود دارند؛ بیشتر غذاهای حاضر در منوی این رستوران ها، از نظر محتوای کالری، چربی، قند و نمک بسیار بالاتر از حد استاندارد بهداشتنی می باشد

خیلی از کارشناسان بهداشت و سلامت در سراسر دنیا به مقابله با فست فود برخواستند و دعاوی حقوقی زیادی صورت می گیرد که یک طرف آن صاحبان صنایع فست فود قرار دارند.
اما چرا فست فود اینقدر مضر است ؟
برای حفظ و نگهداری دراز مدت غذاهای حاضری و خوش طعم کردن آنها از افزودنی های متعددی استفاده می شود، این افزودنی ها به همراه دیگر فرایندهایی که روی غذا انجام می شود موجب از دست رفتن بخش زیادی از ارزش غذایی فست فود می شود، از طرفی دیگر کارشناسان معتقدند که گسترش فست فود یعنی گسترش چاقی، چاقی هم یعنی افزایش بیماری های قلبی عروقی، دیابت، سرطان روده، سرطان معده، سرطان سینه، آرتروز، فشار خون بالا، نازایی و غیره ...
چندی پیش محققان هشدار دادند که سکونت در نزدیکی رستوران های فست فود برابراست با خودکشی خود؛
شهروندانی که در نزدیکی رستوران های فست فود زندگی می کنند و کمتر به خواربار فروشی ها و سوپرمارکت های حاوی مواد غذایی متنوع دسترسی دارند عمرشان کوتاه تر می شود.
 کارشناسان حوزه سلامت دلایل متعدد دیگری هم برای وحشت از فست فود دارند؛ بیشتر غذاهای حاضر در منوی این رستوران ها، از نظر محتوای کالری، چربی، قند و نمک بسیار بالاتر از حد استاندارد بهداشتنی می باشد، بیشتر غذاهایی که در این رستوران ها عرضه می شود به شکل سرخ شده است و بدتر از آن این است که برای سرخ کردن این غذاها از روغن های نباتی جامد استفاده می شود؛ درصد اسیدهای چرب اشباع و ایزومرهای ترانس در این روغن ها بالاست ، این چربی همان چربی است که در دیواره سرخرگ ها رسوب می کند و آنها را مسدود می کند.
گسترش فست فود فراگیری و تنوع غذایی را کم می کند، به عبارت دیگر باعث می شود افراد غذاهای سنتی خود را فراموش کنند، غذاهای سنتی بخشی از فرهنگ یک ملت اند.

مضرات استفاده از غذاهای آماده یا فست فودها


عادات نامطلوب غذایی در شیوه زندگی کشور های در حال توسعه از جمله جامعه ما، علاوه بر این که تهدیدی برای سلامت کودکان و نوجوانان محسوب می­شود و سایر افراد را نیز در معرض خطر ابتلا به بیماری­­های غیرواگیر قرار داده­ است. مشکل تغذیه از یک طــرف ناشی از تقلید ناآگاهانه از فرهنگ غذایی غرب و از طرف دیگر حاکی از پیشرفت صنعت تهیه غذاهای فرآوری شده است.

در دنیای امروز که کار و تحصیل بیش از پیش مورد توجه اقشار مختلف جامعه به ویژه زنان و جوانان قرار گرفته است، فرصت آشپزی سنتی را محدود کرد و مصرف فست فودها را بیش از پیش در جامعه افزایش داده است. در حال حاظر متاسفانه مصرف نوشابه های گاز دار و سایر نوشیدنی ها شیرین نیز به ویژه در سنین مدرسه رو به افزایش است به طوری که 7.3 درصد نوجوانان و جوانان کشور هر روز این نوشیدنی را مصرف می کنند و تنها حدود 10 درصد از این گروه سنی هیچ وقت نوشیدنی گازدار و شیرین مصرف نمی کنند.

ترکیب غذاهای آماده چیست؟

٭ ترکیبات سوسیس و کالباس که شایع­ترین نوع غذاهای آماده هستند عبارتند از: گوشت چرخ­کرده (گوشت گاو، گوساله، بره، گوسفند،­ مرغ و بو­قلمون): ۴٠ تا ٩٠ درصدترکیبات غذاهای آماده فست فود محتویات سوسیس و کالباس را گوشت تشکیل می­دهد. در موارد نادر ماهی نیز در تهیه سوسیس مورد استفاده قرار می گیرد.

٭ نمک: نمک به عنوان طعم دهنده، نگه دارنده (به علت خاصیت ضد باکتریای) و پیوند دهنده ذرات گوشت عمل می­ ­­کند. جذب کلسیم و پروتئین در بدن با مصرف زیاد این غذا ها به علت نمک بالای آن ها کم شده و در نهایت باعث­ ­­پوکی استخوان می شود. ادویه جات: فلفل،­دانه خردل، پیاز، سیر، رازیانه و زنجبیل برای ایجاد طعم های مختلف در انواع سوسیس و کالباس مورد استفاده قرارمی گیرند.

٭ شیر خشک، آرد، نشاسته، پروتئین سویا، خرده های نان، پودر سیب زمینی وبرنج، روغن مایع، آب، شکر (دکستروز) و ویتامین ث.

٭ جگر و چربی گا­و گوسفند و مرغ.

٭ پسته، قارچ و پنیر (در برخی موارد استفاده می­شوند.)

٭ نیتریت ها؛ نیترات ها و فسفات ها: این ترکیبات جهت حفظ رنگ و طعم سوسیس و کالباس مورد استفاده قرار می­ گیرند.

نیتریت ها و نیترات ها چه خصوصیات دارند؟

٭نیترات و نیتریت سدیم به عنوان نگه دارنده به سوسیس و کالباس اضافه می شوند و به علت خاصیت ضد باکتریایی مانع رشد باکتری های خطرناکی مانند کلستر یدیوم بوتولونیم می گردند. ترکیب این مواد با میوگلوبولین و هموگلوبین گوشت، باعث ایجاد رنگ صورتی و حفظ عطر و طعم ادویه های آن شده به آن ظاهری تازه می بخشد.

اما متاسفانه این دو ماده در بدن به یک ماده سرطان زا به نام نیتروز آمین تبدیل می شوند. بسیاری از نیتروز آمین ها در ایجاد تومورهای بدخیم موثرند.
سرطان های معده و روده در سال های اخیر عمدتاً به علت استفاده بی رویه از غذاهای آماده و کنسرو شده به ویژه مواد غذایی که به روش غیراستاندارد تهیه می شوند در دنیا به شدت افزایش یافته است.

عوارض ناشی از مصرف غذاهای آماده کدامند؟

٭ چاقی و اضافه وزن، ­­­بیماری­های قلبی و عروقی و اختلالات گوارشی و کبد از عوارض مصرف این مواد هستند. زیرا این نوع غذاها با کالری، نمک و چربی به ویژه اسید چرب اشباع بالا و ویتامین و مواد معدنی اندک، در دراز مدت خطر اابتلا به فشار خون بالا را افزایش می­دهند. نا­ن­های مورد استفاده در غذاهای آ­ماده نیز غالبا"بدون سبوس است که منجر به کاهش در یافت فیبر مورد نیاز بدن می شود.

٭ شیوع برخی سرطان ها نیز از عوارض مصرف مداوم غذاهای آماده است که به علت ترکیبات نیتریت و نیترانتت ایجاد می­شود.

٭ انواع چاشنی­ها و سس­ها که با غذاهای آماده مصرف می شوند محرک اشتها، ترشح اسید معده حرکات سیستم گوارشی هستند که این موضوع زمینه را برای پرخوری و بروز چاقی فراهم می کند.

٭ در رستوران هایی که غذاهای آماده سرو می شود، غالبا"غذاهای از پیش آماده شده و در طول روز گرم نگه داشته می شوند و به هم این علت احتمال آلودگی در آن­ها افزایش می یابد.

٭ به هنگام سرخ کردن برخی از غذاهای آ­ماده، درجه حرارت غذا به بالاتر از نقطه جوش می­ رسد و در چنین درجاتی بعضی مواد مغذی موجود در غذا به مقدار زیادی کاهش می­ یابد و هم چنین هضم این مواد در دستگاه گوارش به علت چربی بالای آن ها مختل می­گردد.

٭ نوشابه های گازدار که همراه غذا های آماده مصرف می­شوند. حاوی مواد اسیدی، شیمیایی و قند هستند به همین علت سبب شیوع چاقی و اختلال در هضم و جذب مواد مغذی غذا ها در دستگاه گوارش می­شوند. هم چنین به دلیل داشتن اسید فسفریک سبب کاهش جذب کلسیبم مواد غذایی­شده، در ایجاد پوسیدگی دندان و پوکی استخوان نقش دارند. مصرف نوشابه­های گازدار در تشدید بیش فعالی کودکان نیز­­ موثر است.

از طرف دیگر در تهیه نوشابه های گازدار مانند سایر نوشیدنی­های ­صنعتی از مواد افزودنی نگه­دارنده استفاده می شود. مصرف مکرر این نوشیدنی ها سبب تجمع این مواد در بدن شده زمینه ابتلاﺀ به انواع بیماری های مزمن را فراهم می کند. مصرف نوشابه های گازدار در کودکان ایجاد سیری زودرس و بی اشتهایی و در نهایت سوﺀ تغذیه می شود.

تاریخ درج: 29 / 8 / 1393
تعداد بازدید: 2760
تگ ها : فست فود    کالری    دیابت    سرطان معده    فشار خون    سرطان سینه    آرتروز    نازایی    سرطان روده    بیماری قلبی عروقی      
لینک مستقیم: http://www.doctor-online.ir/featured/id,77/featured.html
تبلیغات