به گزارش دکتر آنلاین، بسیاری از موادغذایی به دلیل تواناییشان برای کمک به بهبود و حفظ عملکرد بدن در کانون توجه سلامت قرار گرفتهاند و آرتیشو یا کنگر فرنگی یکی از آنهاست.
آرتیشو، که جزء گروه کنگرهاست، مزایای سلامتی فراوانی دارد. ترکیب آنها در رژیمغذایی اغلب یک راه ایدهآل برای کمک به نگهداشتن شکل مناسب بدن است، بنابراین مردم میتوانند حتی الامکان سالم بمانند.
فواید کنگر فرنگی
1. مبارزه با رادیکال های آزاد مخرب
ویتامین C موجود در آرتیشو بسیار بالا است، که سیستم توانایی جذب رادیکال اکسیژن (ORAC) موجود دراین ماده غذایی را نه برابر بیشتر از سایرموادغذایی غنی از آنتی اکسیدان ساختهاست. سرعت توانایی جذب رادیکال اکسیژن (ORAC) موادغذایی، بر اساس ظرفیت آنتی اکسیدان آنهاست. غذاهای غنی از آنتی اکسیدان، به عنوان مبارزه با رادیکال های آزاد که باعث آسیب سلول ها می شوند و بدن را تخریب میکنند شناختهشدهاند.
2. رفع سوء هاضمه
مطالعات نشاندادهاند که عصاره برگ کنگر فرنگی برای تسکین درد کسانی که مبتلا به رفلکس اسید و یا سوءهاضمه هستند تهیه شده است. رؤسای برخی از هیئتهای مشاوره علمی اروپایی استفاده از کنگر فرنگی را برای درمان افراد از اسهال خفیف و تهوع تا نفخ و ناراحتی معده تصویب کردند.
3. کاهش کلسترول
کنگر فرنگی شامل ترکیباتی است که نقش مهمی در کاهش کلسترول خون بازی میکند، و این یک انتخاب خوب برای کسانی است که نگران این مسئله هستند. به خصوص، ترکیبات سزکوئی ترپنی و لاکتون وسینارین (آنتی اکسیدان) دارند.
4. افزایش سلامت مغز
از آنجا که کنگر فرنگی منبع ویتامین K است (ویتامینی که با کاهش آسیب به سلولهای عصبی در مغز، به سلامتی مغز کمک می کند)، ممکن است برای بیمار مبتلا به آلزایمر مؤثر باشد. علاوه بر این، کنگر فرنگی به عنوان یک گشادکننده عروق شناخته شده است؛ به معنای سادهتر، مواد غذایی که دارای این خواص هستند، با گسترش (منبسط کردن) عروق خونی، اجازه رسیدن اکسیژن بیشتری به مغز میدهند و زمانی که اکسیژن بیشتری در مغز باشد، باعث بهبود تواناییهای شناختی میشود.