به گزارش خبرنگار دکترآنلاین، دكتر حسين زينالعلى عضو هيات علمى مركز تحقيقات كشاورزى اصفهان با اشاره به اینکه مهمترين بيمارى معده، سوء هاضمه است، اظهار کرد: علت عمده سوء هاضمه پرخورى، تندخورى، بلعيدن هوا همراه با غذا، داشتن دندان مصنوعى، يبوست و مصرف داروهايى از قبيل آسپيرين و يدوكينين است.
آويشن شيرازى در مداوای سوء هاضمه و ورم مزمن معده به كار مىرود
وی علائم سوء هاضمه را سوزش معده در ناحيه قلب، درد قلب، تپش قلب و حمله قلبى ذکر کرد و گفت: آويشن شيرازى در مداوای سوء هاضمه و ورم مزمن معده به كار مىرود.
این محقق گیاهان دارویی در تشریح استفاده از آویشن بیان داشت: پودر این گیاه را بايد صبح و ظهر و شب و هر دفعه 1 تا 4 گرم دم كرده و پس از صـاف کردن مصرف کرد.
افراد با گروه خونى O مستعد زخم معده هستند
وی با اشاره به اینکه زخم معده از ديگر بيمارىهای شايع معده است، عنوان کرد: افراد با گروه خونی Oبيشتر از ساير مردم به این بیماری مبتلا مىشوند.
دل ضعفه، ترش كردن غذا و درد معده، گاهى تهوع و استفراغ و مدفوع خونى از علائم مهم اين بيمارى است كه زینالعی با ذکر آن، خاطرنشان کرد: این نوع بیماری به وسيله گياهان دارويى همچون شيرين بيان و يا تخم شويد قابل درمان است.
گرد تخم شويد بهترین درمان برای سوءهاضمه و زخم معده است
وی خوردن ازگيل خام را براى خونريزىهاى داخلى یا به عبارت دیگر همان زخم معده مفيد دانست و افزود: گل بابونه نيز به صورت دم كرده، ناراحتىهاى عصبى، گوارشى را از بين برده و هضم غذا را بهبود مىبخشد.
خوردن خرفه خام يا پخته از دیگر گیاهان مفید برای معالجه زخم معده است که این عضو هيات علمى مركز تحقيقات كشاورزى به آن اشاره کرد و افزود: مصرف گرد تخم شويد براى درمان سوءهاضمه، دل مالش، ترش كردن، درد و سوزش معده و حتى زخم معده از بهترين داروهاست كه بايد حداكثر 2 تا 3 گرم در روز مصرف کرد.
وی بیان داشت: خوردن مغز خام تخم كدو نیز به مقدار 35 گرم در روز براى درمان زخم معده مفيد است.
زيره سياه براى ضدعفونى کردن معده و روده موثر است
این محقق گیاهان دارویی با اشاره به اینکه براى ضدعفونى کردن معده و روده زيره سياه موثر است، افزود: خاكشير، آب ترب، آب هويج و آب شلغم نيز داروى پاككننده و ضدعفونىكننده روده است.
وی گفت: در صورت عفونت معده جوشانده ختمى و پنيرك مفيد است.
شخص مبتلا به زخم معده از خوردن غذاهاى رقيق خودداری کند
زینالعلی یادآور شد: شخص مبتلا به زخم معده بايد از خوردن غذاهاى رقيق نظير آش، آب و شربت، دوغ و سبزيجات خام و كاهو، ميوههاى هستهدار، حبوبات و چاى خوددارى كند.