به گزارش خبرنگار دکترآنلاین، نرگس خلیلزاده کارشناس برنامه میانسالان با اشاره به افزایش مصرف غذاهای فستفودی و تحرک نداشتن کافی که باعث افزایش آمار سرطانها در جوامع شده است، عنوان کرد: اصلاح الگوی زندگی و انجام فعالیت ورزشی در کاهش خطر ابتلا به سرطان بسیار موثر است.
وی با استناد به تحقیقاتی که نشان داده است انجام ورزش روزانه موجب کاهش 30 تا 40 درصدی خطر ابتلا به سرطان سینه میشود؛ خاطرنشان کرد: تاثیر ورزش برای کاهش سرطان سینه در بانوان بالاست.
به گفته خلیلزاده بانوانی که سابقه ابتلا به سرطان داشتهاند در صورت ورزش منظم 34 درصد کاهش خطر تشدید بیماری و 44 درصد کاهش خطر مرگ داشتهاند.
وی با اشاره به اینکه انسولین هورمونی است که از لوزالمعده ترشح شده و تامینکننده قند بدن برای منبع انرژی است، افزود: مقاومت به انسولین باعث افزایش خطر سرطان میشود و میتوان با ورزش منظم به کاهش مقاومت به انسولین در بدن کمک کرد.
این کارشناس برنامه میانسالان افزایش وزن و بیتحرکی را همچنین موجب افزایش هورمونهای زنانه و افزایش خطر سرطان سینه و رحم عنوان کرد و افزود: زنانی که چاق هستند از سطح بالاتر هورمون استروژن در خونشان برخوردارند که این میتواند برای آنها تهدیدی برای سلامتشان باشد.
وی چاقی و اضافه وزن را باعث افزایش خطر سرطانهای سینه، کلیه، لوزالمعده، تیروئید، روده بزرگ، مری، رحم و مثانه برشمرد و گفت: ورزش هوازی منظم و رژیم کم کالری ضمن اینکه در کاهش وزن بخصوص کاهش چربی ناحیه شکمی دخیل است، در کنترل این بیماریها نقش مهمی دارد.
خلیلزاده بیماریهای التهابی مزمن مثل التهاب روده را در برخی از انواع سرطان در ارتباط دانست و خاطرنشان کرد: ورزش در کاهش التهاب و به تبع کاهش خطر سرطان تاثیر زیادی دارد.
وی خاطرنشان کرد: راه رفتن سریع و دویدن و نیز دوچرخهسواری عامل بهبود عملکرد سیستم ایمنی است و در این صورت بدن میتواند به راحتی با عفونتها و سلولهای سرطانی مبارزه کند.