به گزارش خبرنگار دکترآنلاین، مرتضى حسامى متخصص داخلى گفت: بيشتر موارد سوزش و سوزن سوزن شدن در هنگامى كه اندامها بىحس شده، علامت بىخطر است و نشان دهنده اين است كه عصبى در اين ناحيه تحت فشار است که در صورت تغيير وضعيت طى چند دقيقه به حالت طبيعى برمىگردد.
وى گفت: از دلايل بىحسى اندامها افزايش تهويه تنفسى است كه در شرايط اضطرابآور ايجاد مىشود و معمولاً با رفع اضطراب از بين مىرود.
به گفته اين متخصص داخلى گزگز شدن دست و پاها در حالتى كه اعصاب محيطى انتهاى دست و پاها به صورت متقارن و دو طرفه دچار التهاب شده است و اين علايم گاهى يك طرفه شروع و در نهايت در سمت مقابل نيز ديـده مىشود، به آن نوروپاتى محيطى مىگويند.
وى با بیان اینکه در نـوروپاتىهاى محيطى علايم ابتدا به صورت سوزش، كرختى و بىحسى در انگشتان ديده مىشود؛ افزود: در صورتى كه اعصاب حركتى هم درگير شوند، علايم به صورت ضعف و تحليل عضلات دست و پا ظاهر مىشود.
ديابت، كمكارى غده تيروئيد، نارسايى كليوى و نارسايى كبد از جمله بيمارىهايى است كه دکتر حسامى آن را باعث نوروپاتى محيطى دانست و عنوان کرد: گاهى نوروپاتى محيطى در اثر سموم، سرب، جيوه، آرسنيك و يا داروهاى نظير فنوباربيتال، كورتونها به وجود مىآيد.
وى تاکید کرد: افرادى كه به هر دليلى در تماس با مواد فوق هستند بايد هوشيار بوده و در صورت ادامه علايم به پزشك مراجعه كنند. اين متخصص داخلى فقر شديد تغذيهاى را در مواقعى كه ويتامينها جذب نشوند، باعث احتمال بروز نوروپاتى محيطى عنوان کرد و گفت: اين اختلال بيشتر در افراد الكلى مزمن، بيماران داراى سوء جذب، در موارد فقر مواد غذايى شديد، زنان شيرده و حامله با ويار شديد ديده مىشود.
وى اظهار کرد: گاهى علامت گزگز شدن در مچ دست به علت فشار روى عصب مديان دست است كه معمولا در افرادى مثل تایپیستها، قاليبافان یا مكانيكها و بـه نـدرت در افـرادى كـه گلـف، دوچـرخـهسوارى و يا قايقسوارى مىكنند، مشاهده مىشود.
دكتر حسامى با اشاره به اینکه افزايش چربىهاى خون و استعمال دخانيات كه باعث اختلال در جريان خون مىشود، از ديگر علل بروز بىحسى است؛ افزود: برخی از بیماریها مثلMS ، روماتيسم مفصلى و حتى يك سكته مغزى قريبالوقوع نیز مىتواند به طور گذرا و موقتى علايمى نظير فلج و يا بىحسى را ايجاد كند.
به گفته وى آنچه مهم است اين است كه علايم را كم اهميت در نظر نگيريم حتى اگر براى چند ثانيه طول بكشد و در صورت ايجاد بىحسى به طور ناگهانى و يا ضعف در هر نقطه از بدن بدون وجود توضيح قانعكننده در اسرع وقت به پزشك مراجعه كنيم.
اين متخصص داخلی یادآور شد: بهتر است بدانيم كه خـوردن مـواد غـذايى حاوى كلسيم، پتاسيم به كاهش بىحسى اندامها و قطع سيگار در صورت استعمال آن، انجام ورزشهاى مرتب روزانه مثل دويدن، راه رفتن تند، شنا كردن كه جريان خون را افزايش مىدهد، در كاهش وقوع بىحسى موثر است.