سامانه پیامک ما : 3000186556
عضویت / ورود اعضاء
دكتر مرتضى حسامى در گفتگو با دکتر آنلاین:
خواب رفتن دست و پا را دست کم نگیرید

خواب رفتن، گز‌گز شدن و مور مور شدن دست و پا یکی از اختلالاتی است که خیلی از ما را دچار آن ساخته است اما در عین حالی که می‌تواند مشکل خاصی نباشد، گاهی خود یک هشدار و علائم نوعی بیماری است.

به گزارش خبرنگار دکترآنلاین، مرتضى حسامى متخصص داخلى گفت: بيشتر موارد سوزش و سوزن سوزن شدن در هنگامى كه اندام‌ها بى‌حس شده، علامت بى‌خطر است و نشان دهنده اين است كه عصبى در اين ناحيه تحت فشار است که در صورت تغيير وضعيت طى چند دقيقه به حالت طبيعى برمى‌گردد.

وى گفت: از دلايل بى‌حسى اندام‌ها افزايش تهويه تنفسى است كه در شرايط اضطراب‌آور ايجاد مى‌شود و معمولاً با رفع اضطراب از بين مى‌رود.

به گفته اين متخصص داخلى گز‌گز شدن دست و پاها در حالتى كه اعصاب محيطى انتهاى دست و پاها به صورت متقارن و دو طرفه دچار التهاب شده است و اين علايم گاهى يك طرفه شروع و در نهايت در سمت مقابل نيز ديـده مى‌شود، به آن نوروپاتى محيطى مى‌گويند.

وى با بیان اینکه در نـوروپاتى‌هاى محيطى علايم ابتدا به صورت سوزش، كرختى و بى‌حسى در انگشتان ديده مى‌شود؛ افزود: در صورتى كه اعصاب حركتى هم درگير شوند، علايم به صورت ضعف و تحليل عضلات دست و پا ظاهر مى‌شود.

ديابت، كم‌كارى غده تيروئيد، نارسايى كليوى و نارسايى كبد از جمله بيمارى‌هايى است كه دکتر حسامى آن را باعث نوروپاتى محيطى دانست و عنوان کرد: گاهى نوروپاتى محيطى در اثر سموم، سرب، جيوه، آرسنيك و يا داروهاى نظير فنوباربيتال، كورتون‌ها به وجود مى‌آيد.

 وى تاکید کرد: افرادى كه به هر دليلى در تماس با مواد فوق هستند بايد هوشيار بوده و در صورت ادامه علايم به پزشك مراجعه كنند. اين متخصص داخلى فقر شديد تغذيه‌اى را در مواقعى كه ويتامين‌ها جذب نشوند، باعث احتمال بروز نوروپاتى محيطى عنوان کرد و گفت: اين اختلال بيشتر در افراد الكلى مزمن، بيماران داراى سوء جذب، در موارد فقر مواد غذايى شديد، زنان شيرده و حامله با ويار شديد ديده مى‌شود.

وى اظهار کرد: گاهى علامت گزگز شدن در مچ دست به علت فشار روى عصب مديان دست است كه معمولا در افرادى مثل تایپیست‌ها، قاليبافان یا مكانيك‌ها و بـه نـدرت در افـرادى كـه گلـف، دوچـرخـه‌سوارى و يا قايق‌سوارى مى‌كنند، مشاهده مى‌شود.

دكتر حسامى با اشاره به اینکه افزايش چربى‌هاى خون و استعمال دخانيات كه باعث اختلال در جريان خون مى‌شود، از ديگر علل بروز بى‌حسى است؛‌ افزود: برخی از بیماریها مثلMS ، روماتيسم مفصلى و حتى يك سكته مغزى قريب‌الوقوع نیز مى‌تواند به طور گذرا و موقتى علايمى نظير فلج و يا بى‌حسى را ايجاد كند.

به گفته وى آن‌چه مهم است اين است كه علايم را كم اهميت در نظر نگيريم حتى اگر براى چند ثانيه طول بكشد و در صورت ايجاد بى‌حسى به طور ناگهانى و يا ضعف در هر نقطه از بدن بدون وجود توضيح قانع‌كننده در اسرع وقت به پزشك مراجعه كنيم.

اين متخصص داخلی یادآور شد: بهتر است بدانيم كه خـوردن مـواد غـذايى حاوى كلسيم، پتاسيم به كاهش بى‌حسى اندام‌ها و قطع سيگار در صورت استعمال آن، انجام ورزش‌هاى مرتب روزانه مثل دويدن، راه رفتن تند، شنا كردن كه جريان خون را افزايش مى‌دهد، در كاهش وقوع بى‌حسى موثر است.

تاریخ درج: 20 / 6 / 1393
تعداد بازدید: 2121
تگ ها : خواب رفتن دست و پا    سوزش    بی حسی اندام ها    دکترآنلاین      
لینک مستقیم: http://www.doctor-online.ir/featured/id,39/featured.html
تبلیغات